Frans Kriesels

Gouden Rommelpotter voor Frans Kriesels

Hij organiseerde, met het Lampegats Gemengd Mannenkoor (LGMK), elf carnavalsmissen, won vier keer de Rommelpot, won met ‘Marie-Louise’ zelfs het Brabants Knotskrakersfestival en is de bedenker en schrijver van de Musical Carnavalx, het knotsgekke meezingspektakel dat dit jaar alweer voor de vijfde keer plaatsvindt in een uitverkocht Beursgebouw.

Niet zo gek dus, dat Frans Kriesels (53) dit jaar wordt onderscheiden met de Gouden Rommelpotter voor zijn enorme verdiensten voor de carnavalsmuziek in het Lampegat.”Hartstikke leuk, die onderscheiding. Dat ik dat op mijn oude dag nog mag krijgen, haha …,” lacht Frans, toch wel trots, “Je staat er niet dagelijks bij stil, maar als je het zo op een rijtje zet is het toch wel een hele optelsom.”

Frans begon zijn muzikale carrière bij de Haone als trombonist van de kapellen ‘We doen wa we kenne’ en ‘Ut is maor vur efkes’. En hij heeft daarnaast ook nog een aantal jaren in het bestuur van D’Haone gezeten.

Ameezing CarnavalxIn 1997 richtte hij met o.a. zijn vrouw Hetty, Kees Kamsteeg, Jack en Annie van den Eijnden en Theo van de Hurk het LGMK op, dat vanaf 1998 de organisatie van de carnavalsmis op zich nam. “Dat hebben we elf jaar met veel plezier gedaan en we zijn op het hoogtepunt gestopt. Voor het publiek was dat misschien vreemd maar we hadden toen al concrete plannen voor het volgende project: de Musical Carnavalx. Dat dat zo snel zou uitgroeien tot een evenement met 2000 bezoekers hadden we natuurlijk ook niet verwacht!”

Frans Kriesels   Ameezing EindhovenDe commissie die de Gouden Rommelpotter toekent, roemt Frans ook om het feit dat hij jongeren weet te betrekken bij carnavalsactiviteiten. “Ik probeer heel bewust jong en oud te verbinden, dat is het mooiste dat er is. De musical leent zich daar bij uitstek voor. We hebben nu ook weer jonge hoofdrolspelers en die nemen hun eigen achterban mee. Dat zie je terug op de tribunes. De combinatie van de ervaring en de onbevangenheid, daar krijg ik energie van!”Uit: Nieuwsbrief Lampegats carnaval d.d. februari 2013, aangevuld met nog wat extra informatie betreffende zijn Haone activiteiten.

Lees 19052 keer Laatst aangepast op woensdag, 09 februari 2022 14:43
Meer in deze categorie: « Ellen Schoumacher Tent op de Mert »