Dook Pulles

Muzikant, ‘artiest’, filmer

Dook Pulles, d’n Dook, maar ook wel genoemd Jodocus, is een zeer enthousiaste en, ook nog steeds, een fanatieke muzikant met inmiddels een ruim 45-jarige carrière bij zo’n beetje alle legendarische en roemrijke kapellen in Eindhoven.

In het verleden bij achtereenvolgens:

Dook met fietskeMaar ook nu nog steeds bij:

Alom gekend door het optreden met zijn lijflied ‘Het fietske van Mie van Loon’, bij diverse, al dan niet carnavaleske, gelegenheden. Waar hij telkens de uitgebreid bezongen fiets vandaan haalde is vaak een raadsel gebleven.

BierpulMaker van de grote glazen bierpullen voor het optreden van ‘die Erste Düsseldorfer Von Löhnkapelle’ aka ‘Ut is maor vur efkes’ bij het H.B.B.F. (1988), waarmee ze o.a. daardoor de 1e prijs Carnavalesk wonnen.

Federatiebal Dook en Hans 02Verder bij velen bekend vanwege zijn smaakmakende en tot in de puntjes verzorgde creaties (outfit èn grime), inclusief bijbehorende ‘live’ optredens, bij o.a. het Groot Federatiebal (Sneeuwwitje in de kist, Statler en Waldorf =>), de verschillende Prominentendiners (als de Zangeres Zonder Naam, Evita Perón), diverse Doe mer wa shows (bij De HaDoFra’s, Café In De Natte Nek). En zeker ook als individuele deelnemer in de Lampegatse optocht (met het afknippen van stropdassen van argeloze kijkers langs de kant, en het uitdelen van oude korsetten, enz.). Hierbij was hij meestal onherkenbaar verkleed (met masker), alleen voor ingewijde herkenbaar aan zijn schoenen.

Zijn geflambeerde White Horse pannenkoeken en de pannenkoeken met in 80% Stro rum geweekte rozijnen (bij de jaarlijkse boottochten op het IJsselmeer van ‘Ut is maor vur efkes’), echte culinaire specialiteiten, zijn vermeldenswaardig en berucht. Daar kan Pieter Dekker zeker over meepraten.

1982 01 10 Doe mer wa show 0  02Als producent en filmer van ‘Red Rooster Movies’ maakte hij zijn debuut met een spetterende introductiefilm over het nieuwe Haone bestuur van 1980. We wisten na afloop precies wat we wel en zeker niet van het nieuwe bestuur konden verwachten.
Enkele jaren later werd door hem ook nog de volledige ‘Doe mer wa show’ van 1982 op, toen nog, celluloid vastgelegd. Ook dat is een enorme kaskraker gebleken, in Haone kringen dan.
Gelukkig hebben we de DVD’s nog van beide filmmonumenten.

2010 01 31 HBBF 036
Met deze achtergrond was hij vele jaren later diverse keren een enthousiast èn kritisch, maar tevens deskundig muzikaal, alsmede carnavalesk, jurylid bij een aantal Haone Boere Blaos Festijnen en daarnaast ook nog kascommissielid bij onze vereniging.

Over activiteit en veelzijdigheid gesproken. Chapeau!


Dit was een bloemlezing uit het zeker niet complete overzicht met zijn meest in het oog springende escapades in het Lampegat en bij Carnavalsvereniging D’Haone.
Zijn eigen verhaal kun je uitgebreid lezen via onderstaande externe link naar het boek over het roemrijke verleden van de Wilhelmina fanfare.


Foto galerijen

Filmografie

Interne Links

Externe Links

Boek "We kwamen van nergens …… gingen nergens naar toe"
25 Jaar Café Wilhelminafanfare - De geschiedenis 1978 - 2003
Uitgebracht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de fanfare, samenstellers Jac Arts en Henk van Mil met een voorwoord van drs. Jan van de Sande.
Zie: 4.16         Dook Pulles                                                                                        41

Lees 10453 keer Laatst aangepast op donderdag, 19 mei 2022 09:08