1980-02-19 Taartincident

Het is al eerder aan bod gekomen, d’Haone ontkomen niet aan het organiseren van kindercarnaval. Teveel leden hebben inmiddels kinderen die ze met carnaval maar al te graag meenemen. Vaak uitgedost en een mini haonekieltje.

Maarten van der Waerden, Clemens van den Broeck en Leopold van Stokkum hebben zich als clowns uitgedost om het kindercarnaval in d’Agora op te luisteren. ‘So far so good’, als de kinderen al lang naar huis zijn, blijft Leopold die avond rondlopen in zijn clowneske pak.

Zoals gebruikelijk komt die avond de Federatie op bezoek, met Stadsprins en groot gevolg. Leopold verschijnt met een taart in zijn hand op het toneel als Prins Ekspedrikus (Harrie Franken) op het podium staat naast d’Haone voorzitter Hennie Kuijken. De muziek wordt steeds meer gedempt en Leopold draait met de taart in de rondte, dreigend in de rondte. En steeds meer mensen vragen zich: ‘Hij zal toch niet ... ?’

Maar, wel degelijk; Leopold smeert de hele taart in het gezicht van de verbouwereerde stadsprins. De gebeurtenis loopt volledig uit de hand, en voor Leopold zit er niets anders op dan de vlucht te nemen ... naar het dichtstbijzijnde toilet.

Anti-protocollair of niet, deze actie is – ook voor het bestuur van d’Haone – een brug te ver.

 

Van het incident zelf zijn helaas nog geen foto’s opgedoken (wie kan ons helpen?).

Lees 30761 keer Laatst aangepast op dinsdag, 10 december 2019 21:01