Print deze pagina

2006-01-14 Gerard van der Vleuten

Een koninklijk lintje voor Gerard van der Vleuten.

Gerard van der Vleuten (52) is een zeer bevlogen Eindhovenaar, die zich al heel wat jaren op meerdere fronten belangeloos inzet voor de medemens.
Van 1974 tot op heden zet decorandus zich in voor het Stratums Muziekkorps St. Cecilia. Zo is hij 35 jaar lid van de redactie van De Bazuin, het korpsblad. 11 Keer per jaar verzorgt Gerard de opmaak van het blad en de website van de vereniging. Als commissaris Publiciteit maakt hij het promotiemateriaal voor het korps.

In 2009 was Gerard actief lid van de jubileumcommissie bij het 75-jarig bestaan van Stratums Muziekkorps. Hij verzorgde de vormgeving en totstandkoming van een prachtig jubileumboek. Decorandus was ook de hoofdorganisator van het jubileumconcert “In Harmonie op de Kiosk”. In 2010 heeft decorandus er overigens voor gezorgd dat alle 60 vrijgekomen uniformen van het Stratums Muziekcorps verzonden konden worden naar twee muziekkorpsen in Moldavië.

Zoals het vaak met enthousiaste vrijwilligers gaat zet ook Gerard zich voor diverse andere zaken in:

 • Vanaf 1999 tot nu toe is hij voor Het Witte Dorp coördinator van de Lichtjesroute. Als coördinator is Gerard verantwoordelijk voor het opslaan, verdelen en ophangen en verwijderen van de lichtornamenten in het Witte Dorp (samen met andere vrijwilligers).

 • Als coördinator van de fietscommissie is hij verantwoordelijk voor de start- en stopplaats op het Burghplein, tijdens de jaarlijks te houden fietstocht langs de Lichtjesroute.

 • Vanaf 2001 tot nu toe is hij een actief bestuurslid van de Stichting St. Nicolaas Eindhoven en nauw betrokken bij de totstandkoming van het programma en de logistieke organisatie. Daarnaast verzorgt hij alle correspondentie met leveranciers, participanten, gemeente Eindhoven, entertainment, enzovoorts.

 • 2012 Gerard van der Vleuten in de optochtSinds 2003 is Gerard als vrijwilliger betrokken bij diverse carnavalsactiviteiten.
  Eén van deze activiteiten is het organiseren van de Malle Maandag Middag op de Markt. Hij stelt o.a. geheel kosteloos het promotiemateriaal ter beschikking en is mede verantwoordelijk voor het samenstellen van het programma.
  Verder is hij ieder jaar beschikbaar als voorzitter/jurylid van het Haone Boere Blaos Festijn en is actief individuele deelnemer in de Lampegatse optocht, gewoon 'simpel' maar iedere keer weer met een sublieme actuele insteek! Zoals hiernaast op de foto, gemaakt tijdens de Lampegatse optocht in 2012 met 'de schoonste muts van 't Lampegat', toen het carnavalsmotto "Lampegat goedgemutst" was.
  Gerard is lid van het Lampegats Gemengd Mannenkoor. Bij optredens van het koor zorgt decorandus o.a. voor de decors.

  Voor C.V. D’Haone was dit meer dan voldoende aanleiding om hem tijdens de Nieuwjaarborrel op 14 januari 2006 tot Ere-Haon van de vereniging te benoemen.

Stichting Aksai
Nadat Gerard van der Vleuten en vriend Geerko Postma op hun buitenlandse reizen een aantal initiatieven ter verbetering van de leefomstandigheden van kinderen succesvol konden afsluiten, ontstond het idee hiermee door te gaan. Om voor een aantal subsidies en donaties in aanmerking te komen bleek het nodig te zijn het kleinschalige karakter van de projecten te verlaten en officieel een stichting te worden: op 28 januari 2004 is de stichting Aksai opgericht. De stichting stelt zich ten doel geld in te zamelen en dit te gebruiken voor projecten gericht op de opvang, (medische) verzorging, begeleiding, opvoeding en opleiding van kinderen met een hoge sociale risicofactor in derdewereldlanden. Gerard is secretaris/penningmeester. Hij verzorgt de subsidieaanvragen bij overheidsinstanties, onderhoudt contacten met sponsoren, geeft voorlichting op scholen, bij particulieren en instellingen en houdt de website van de stichting bij. Zon drie keer per jaar bezoekt hij de projecten in o.a. Kazachstan (Almaty) en Moldavië (Valcinet, Ruseni, Edinet, Malcoci, Straseni).

Tekst: Dichtbij.nl (2011-04-29)

Foto galerijen

Lees 30406 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 mei 2020 10:55

Gerelateerde items (op tag)