Print deze pagina

1981-02-28 Optocht

Lampegatse Optocht

De DAFbode kopt op 12 maart 1981 met : "De klok horen luiden."

Het Zuiden heeft vier dagen lang haar zorgen aan de kant gezet en zich in confetti en alcoholische versnaperingen gestort. Helaas dwarrelde de eerste dag meer sneeuw dan confetti, maar de echte boerkes en durskes lieten zich toch niet ondersneeuwen. Al vroeg verschenen op carnavalszaterdag 28 februari de eerste carnavaleske figuren op het verzamelpunt om de laatste, nogal koude, hand te leggen aan hun bijdrage voor de jaarlijkse optocht. Een bittere kou en een harde wind maakten het de mensen niet gemakkelijk. Ondanks de vele maanden van voorbereiding was er nog veel te doen, voordat de optocht werkelijk kon gaan vertrekken.
De DAF-truck, deelnemer van de Rally Parijs-Dakar, het woestijnzand nog niet van zich afgeschud, rolde samen met de equipe langzaam door de natte straten van het Lampegat. De truck trok de carnavalswagen van d'Haone-Veterhaône, een carnavalsvereniging samengesteld uit ex-leden van d'Haone (zie foto 1).

Over carnaval is al veel geschreven en gezegd en daaruit blijkt slechts "Veur carnaval lopte wèrum of nie; mar ut bleft un feit: Ge moet ut vuule".

Stone Age

Stone age uit Ierland (zie foto 2) - met Lisonne van Kempen Tielemans, Marion van de Meent en Nic en Ank Ypenburg.

  • 1981-02-28 Optocht - Carnavalswagen Veterhaone1981-02-28 Optocht - Carnavalswagen Veterhaone
  • 1981-02-28 Optocht - Ierse Folkmuziekgroep ‘ Stone Age’1981-02-28 Optocht - Ierse Folkmuziekgroep ‘ Stone Age’
Lees 4150 keer Laatst aangepast op dinsdag, 17 november 2020 14:53