2010-04-24 Lampegats Gemengd MannenKoor

Het Lampegats Gemengd MannenKoor (L.G.M.K.) ziet in 1998 het licht. Toen het koor werd opgericht (door Frans Kriesels en Jack van den Eijnden) was het eerder een goede reden om bij elkaar te komen en carnaval te vieren, dan een serieuze aangelegenheid.

Het eerste jaarlijks terugkerende evenement is de ‘Carnavalsmis’, die elk jaar in de Stadse Sint-Catharinakerk wordt gehouden.

In 2001 wordt het koor een officiële vereniging. De ‘Carnavalsmis’ wordt elk jaar groter en leuker. De keerzijde daarvan is dat de aanpak financieel professioneler zal moeten worden. De vereniging met een bestuur en commissies wordt opgericht.

Intussen blijft het koor groeien. Waar het bij de oprichting nog enkel lijkt te gaan om gezelligheid, wordt het zingen steeds belangrijker. De stemtesten worden ingevoerd wanneer men lid wil worden.

Het Lampegats Gemengd MannenKoor treedt in de periode 2004 2005 maximaal in de openbaarheid. Naast de nog altijd succesvolle ‘Carnavalsmis’ is ‘Ameezing Eindhoven’ vanaf het voorzichtige begin een doorslaand succes. Hiermee breekt een nieuw tijdperk aan.Doornroosje en de zeven geitjes

‘Musical CarnavalX’ is in 2009 een feit. Met “Doornroosje en de 7 Geitjes” wordt de standaard gezet die nog vele jaren zal worden volgehouden. Te grote aspiraties voor de ‘Carnavalsmis’ worden omgezet in een gigantisch succes tijdens ‘Musical CarnavalX’. De eerste editie vindt plaats in de tent achter het Dorint hotel, vlak na “3 Uurkes Vurraf”.

Dit alles was in 2010 meer dan voldoende om het voltallige koor tijdens het 44-jarig bestaan van C.V. D’Haone uit te roepen tot Ere-Haon. Alle aanwezige leden ontvingen toen een klein zilveren Haontje.
De toenmalige, door omstandigheden toevallig afwezige, voorzitter Frans Beckers ontving alsnog de grote zilveren Haon, voor het gehele koor, op carnaval zondag in Stamcafé de Mulder.

Met voorheen ‘de Carnavalsmis’, nog steeds ‘Ameezing Eindhoven’, jarenlang ‘Musical CarnavalX’, eenmalig ‘’t Gehaktbal’, sinds enkele jaren ‘Ik Hou Van Lampegat’ en binnenkort (2017) het unieke eenmalige meezingevenement ‘The Christmas Passion’ organiseert het Lampegats Gemengd MannenKoor elk jaar evenementen die hun gelijke niet kennen, zowel binnen als buiten Eindhoven.

Maar het koor is meer dan deze evenementen! Met een stabiel ledenaantal van 60 leden is de verjonging ingezet. Nieuwe leden staan te trappelen om de weinige vrijgekomen plaatsen in te vullen. Het Lampegats Gemengd MannenKoor heeft bij hun 20 jarig jubileum (2017) niet alleen geschiedenis, het heeft de toekomst!

2017 LGMK

Samengesteld uit eigen teksten op hun website(s).

Foto galerijen

 

Lees 67197 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 april 2022 21:20