Haone zijn over het algemeen tamelijk honkvast, we zeggen niet voor niets “Eens een Haon, altijd een Haon”, maar dat wil niet zeggen dat we ons alleen in en rond Lampegat / Eindhoven manifesteren. Ook wij gaan wel eens wat verder op pad, soms onverwacht dan wel afgesproken en gepland, zeker in de regio, maar ook wel dieper landinwaarts.

Met name onze kapellen en muziekskes zijn, door allerlei optredens elders, tot in de verre omtrek bekend, om niet te zeggen berucht. Daarnaast hebben we ook als vereniging onze vleugels uitgespreid in den lande.

Op vrijdag voor het carnaval (1967-02-03) vertrekken d’Haone met een bus naar Hilversum. Ze zullen optreden in het radioprogramma ‘Tussen twaalf en twee’ van de KRO. Het programma wordt in die jaren gepresenteerd door Hans van Willigenburg en Felix Huizinga.Tot grote verassing staan de kratten bier ‘hoog opgestapeld’ in de radiostudio. Er is duidelijk gerekend op een dorstige groep. Hebben d’Haone het idee dat ze uitgenodigd zijn voor ongeveer een half uur carnavalsvermaak, het worden maar liefst twee uur!

In 1967, het eerste jaar van het bestaan, gaan d’Haone vlak voor carnaval op excursie naar Breda. Bestuurslid Jos Binckhorst, zelf afkomstig uit Breda, wijst de weg. Met een bus vol uitgelaten leden gaat men naar het Oele-muziekconcours. Dit topevenement op het gebied van carnavalsmuziek, dat jaarlijks gehouden wordt in zaal ‘Beurs Modern’ aan de markt te Breda, biedt werkelijk topvermaak. Kapellen en muziekskes moeten in zes nummers hun muzikale kwaliteiten demonstreren. En hier in Breda wordt zowel ‘muzikaal’ als ‘kwaliteit’ met hoofdletters geschreven.

Verjaardagen en verrassingen horen bij elkaar.
Maar wat er nu gebeurt is eigenlijk al te dol.
Nou wordt ‘ie mooi, zou je bijna zeggen.

Op zaterdag 17 september vieren de Haone hun elfjarig bestaan,
het elfjarig verjaardagsfeestje noemen we dat.

Zoals dat …

Vanaf morgen, 17 november 1979, brengt de Eindhovense carnavalsvereniging “D’Haone” een grammofoonplaat uit. De plaat “14 jaar Haone-muziek” wordt gepresenteerd bij gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de kapel “Ut is maor vur efkes”, welk feest gevierd wordt in het Stadspaviljoen.

De gezamenlijke muzikanten van d’Haone doen van zich spreken in 1993 als Seth Gaaikema te gast is bij Mies Bouwman, in haar programma ‘In de Hoofdrol’.
In zaal ‘t Spant in Bussum, waar het televisieprogramma wordt opgenomen, trekken vrienden en bekenden voorbij, om Seth Gaaikema in het zonnetje te zetten.

1996 Halfvasten Hasselt met onze vaste vriend met de bierviltoortjesNieuw is het Halfvasten-uitstapje, daags na de algemene leden vergadering, naar Hasselt.
Voor hen die het vorig jaar geproefd hebben, het was een onvergetelijke dag. Wanneer nu voldoende Haone en introducés zich aangemeld hebben voor dat uitstapje naar Hasselt, kan het bestuur overgaan tot het huren van een touringcar. De kosten bedragen DFl. 15,00 per persoon.