Op vrijdag voor het carnaval (1967-02-03) vertrekken d’Haone met een bus naar Hilversum. Ze zullen optreden in het radioprogramma ‘Tussen twaalf en twee’ van de KRO. Het programma wordt in die jaren gepresenteerd door Hans van Willigenburg en Felix Huizinga.Tot grote verassing staan de kratten bier ‘hoog opgestapeld’ in de radiostudio. Er is duidelijk gerekend op een dorstige groep. Hebben d’Haone het idee dat ze uitgenodigd zijn voor ongeveer een half uur carnavalsvermaak, het worden maar liefst twee uur!

In 1967, het eerste jaar van het bestaan, gaan d’Haone vlak voor carnaval op excursie naar Breda. Bestuurslid Jos Binckhorst, zelf afkomstig uit Breda, wijst de weg. Met een bus vol uitgelaten leden gaat men naar het Oele-muziekconcours. Dit topevenement op het gebied van carnavalsmuziek, dat jaarlijks gehouden wordt in zaal ‘Beurs Modern’ aan de markt te Breda, biedt werkelijk topvermaak. Kapellen en muziekskes moeten in zes nummers hun muzikale kwaliteiten demonstreren. En hier in Breda wordt zowel ‘muzikaal’ als ‘kwaliteit’ met hoofdletters geschreven.

Verjaardagen en verrassingen horen bij elkaar.
Maar wat er nu gebeurt is eigenlijk al te dol.
Nou wordt ‘ie mooi, zou je bijna zeggen.

Op zaterdag 17 september vieren de Haone hun elfjarig bestaan,
het elfjarig verjaardagsfeestje noemen we dat.

Zoals dat …

De gezamenlijke muzikanten van d’Haone doen van zich spreken in 1993 als Seth Gaaikema te gast is bij Mies Bouwman, in haar programma ‘In de Hoofdrol’.
In zaal ‘t Spant in Bussum, waar het televisieprogramma wordt opgenomen, trekken vrienden en bekenden voorbij, om Seth Gaaikema in het zonnetje te zetten.