En dan zijn er nog een aantal Haone, maar ook andere al dan niet verklede types, die geen Ere-Haon zijn, maar toch op de een of andere manier opgevallen zijn door hun doen en laten binnen D’Haone en/of het Lampegatse carnaval. Dus personen waar een artikel over geschreven is, in krant, tijdschrift of een ander medium, dat de moeite waard is om hier te publiceren in Haonepedia. Deze stukjes staan hieronder vermeld, gelardeerd met foto’s.

C.V. d’Haone-voorzitter Gijs de Goede krijgt Gouden Haontje

Gijs de Goede, voorzitter van carnavalsvereniging d’Haone, heeft vrijdagavond (28 maart 2014) het Gouden Haontje opgespeld gekregen. Het is de eerste keer dat deze onderscheiding wordt uitreikt.

Het betreft een speldje met daarop een haantje, volledig uitgevoerd in echt goud. De uitreiking vond plaats in eetcafé D’n Hertog aan het Stationsplein in Eindhoven, tijdens de maandborrel van d’Haone, waarbij zo’n zestig man aanwezig was.

Hij wordt in het najaar van 1971 lid van d’Haone. Hij is dan pas 17 jaar, maar dat blijkt geen probleem; met carnaval in het voorjaar van 1972 zal hij immers wel 18 jaar zijn. Miep van Daal zit net als Hans op het Sint Joriscollege te Eindhoven. Daar weet zij hem voor d'Haone te interesseren. Het verzamelen van tien handtekeningen van Haoneleden is, net als de ballotageprocedure geen probleem, dankzij de familie van Miep.

Karin Hemerik is Eindhovens Goei Vrouwke

Karin Hemerik krijgt op zaterdag 16 maart 2013 de carnavalsonderscheiding Eindhovens Goei Vrouwke uitgereikt. Zij is jarenlang voorzitter geweest van carnavalsvereniging d’Haone en stond in die hoedanigheid mede aan de wieg van de Malle Maandag Middag en de carnavalsbrunch in de tent op de Markt.

De beginjaren van de vereniging heeft hij niet meegemaakt. Maar in 1975 brengt zijn broer Dook Pulles, die speelt bij d'haonehermenie ‘Ut is maor vur efkes’, hem in aanraking met d’Haone. Diens enthousiaste verhalen en de eigen ervaring bij feesten zijn voor Kees de aanleiding zich gewoon telefonisch aan te melden. Omdat hij inmiddels diverse Haone kent wordt hij direct geaccepteerd, zonder ballotage. Hij gaat overal mee naar toe, met zijn onafscheidelijke camera. Alle optredens van de Haone muziekskes, maar ook de Haone activiteiten worden vastgelegd, eerst in zwart wit, later ook in kleur.

17e Bock Leo, zeventiende Prins Bock d’n Urste, Konincklijke Carnavalsvereniging Café Wilhelmina (vh) in oprichting / Lid bestuur F.E.C. Evenementen

Met heel veel plezier, denk ik terug aan 44 jaar Haone.
Ik werd in 1976 lid van de Raad van Elf van de Blauwbuiken en dan kom je in aanraking met alle federatieve verenigingen.
Daar hoorde ik dus ook de eerste verhalen over de Haone, variërend van spaghetti gevechten tot aan slagroomtaarten in het gezicht van de stadsprins.

Hoogleraar Organisatiekunde / Innovatiemanagement Technische Universiteit Eindhoven

Begin jaren negentig leverde ik als columnist regelmatig bijdragen aan de Q-kulle-Q. Dat deed ik onder de naam ‘Kuuk Kullerman’ en veel van die stukjes gingen over de onstuitbare opmars van de farao-pop. Daarbij moet u denken aan nummers als ‘Egyptian Raggae’ van Jonathan Richman en ‘Walk Like An Egyptian’ van The Bangles.

Paul Borghouts groot carnavalsman (1944 – 2014)

In Eindhoven is Paul Borghouts (70) overleden. Hij was onder meer bekend als een van de voormannen van Carnavalsvereniging D’Haone, die zich afficheert als ‘een van de grootste, gezelligste en oudste carnavalsverenigingen van Lampegat’. Het bijzondere van deze vereniging is dat ze de hele binnenstad als haar residentie beschouwt en niet te beroerd is om de stadsprins – al is die ook hun soeverein – een poets te bakken. Paul Borghouts is daarbij een van de gangmakers geweest.

Sigismund de Ranitz D’n Beste Mensch van Lampegat

Grote bijdrage aan eigen gezicht van carnaval

D’n Beste Mensch van het Lampegat in het jaar 2000 is Sigismund de Ranitz uit Heeze. Deze eretitel is hem verleend door het Federatiebestuur. Zij vindt dat Sigismund heel wat creatiefs heeft ingebracht in het Lampegats carnaval en daarom in ruime mate in aanmerking komt voor deze titel.

Bestuurslid en voorzitter van d’Haone van 1969 t/m 1971 mag men Tim Kuijpers ongetwijfeld rekenen tot de carnavaleske, originele en enthousiaste Haone van het eerste uur. Met zijn rode haardos en daarop zijn onafscheidelijke mutsje met circa 15 cm hoge palmboom, kon je Tim er overal uithalen. En als je hem niet zag, kon je hem in ieder geval horen, als hij alleen of als lid van d’Haone-Fuut op zijn kleine tuba speelde. Legendarisch is zijn tubasolo tijdens het radio-optreden van d’Haone in Hilversum.