Zoals op een aantal plaatsen in deze HAONEPEDIA is te lezen zijn er in de loop der jaren binnen de Haone, naast de verschillende muzikale clubjes, de kapellekes en muziekskes dus, ook heel veel kleine (duo’s, trio’s en kwartetten) maar ook wat grotere andere interne clubjes ontstaan. Sommige daarvan hebben slechts kort bestaan, andere veel langer. En een aantal daarvan bestaat zelfs nog steeds.

D’n Urste, D'n Twidde en D’n Derde.

Het ontstaan van een dweilclubje, later uitgegroeid tot “Het Genootschap der Dweilers”.

Vanuit de wagenbouwcommissie van d’Haone bestaat zo rond 1970, de ontembare dwang om met een stel doorgewinterde carnavalsfanaten een apart clubje te vormen. Er zijn op dat moment al zoveel clubjes binnen d’Haone, dat de wagenbouwers niet kunnen (of niet willen) achterblijven.

Logo utkastjeHet eerste kastje is in 1999 gemaakt. Een aantal Haoneleden voelden zich niet meer zo thuis bij de vereniging. Er was een ander bestuur gekomen met wat andere ideeën. Het nieuwe clubje zou gaan heten: de Neuzen. Met als achterliggende gedachte: allemaal met de neus weer dezelfde kant op.

In 1991 ontstaat er binnen d’Haone een groep die de kenmerkende haonekiel wil vervangen door een meer kleurrijke en carnavaleske outfit. Was de gestreepte kiel in 1966 een perfect middel om je te onderscheiden, na zoveel jaar trouwe dienst kan men daar nog nauwelijks van spreken. De zogenaamde Anti-Kielen Brigade * meent dat Eindhoven toe is aan een meer gekostumeerde carnavalsvariant. En waarom zouden d’Haone niet (weer) het voortouw nemen?

Een bijzonder gezelschap vormt ‘C.V. de Badmutsen’. Deze kleine carnavalsvereniging binnen d’Haone bestaat uit Frans Dillen (‘het voltallige bestuur’), Jeroen van der Waerden en Han van der Sommen (‘de leden’), en Marja de Krom (‘de complete dansgarde’). 

d’Haone hebben er – zeker in hun beginjaren – een traditie van gemaakt om van allerlei carnavaleske rituelen, die door de Federatie van Eindhovense Carnavalsverenigingen op poten wordt gezet, te verstoren. Staat er ergens een brave hofkapel op een podium, ter vermaak van de Federatieve Prins een traditioneel deuntje te spelen, dan moet men oppassen. d’Haone blazen zo’n muziekgezelschap met het grootste gemak figuurlijk (en met hun ‘muziekskes’ ook letterlijk) compleet van het podium; vol, hard en vooral massief!

Tijdens de maandborrel in september 2017 in Dommel 18 werd door het bestuur, in de persoon van Renske Oosterbosch, aan Kees Pulles de vraag gesteld of het misschien mogelijk zou zijn om een soort Haone koor in het leven te roepen dat met feesten en partijen, te beginnen met de eerstvolgende HaoneHap, acte de presence zou kunnen geven. Gekleed in witte pakken zouden ze dan gepaste liederen ten gehore kunnen brengen ter opluistering van de feestvreugde. Op zich een prima vraag, maar Kees vroeg wel enige bedenktijd omdat hij overleg wilde plegen met de achterban, zijnde de Raad van Toezicht, want daar werd in feite de vraag aan gesteld. Zo gezegd zo gedaan.

En dan was er nog het muzikale duo, met soms een incidentele, en later definitief een derde muzikant, zodat het uiteindelijk een uiterst muzikaal trio werd.

Een begrip in het Lampegatse Carnaval van de 80-tiger jaren van de vorige eeuw, ja zelfs in heel carnavalvierend Nederland was de H.C.S., de Hogere Carnavals School, bekend.

De drijfveren van Jut en Jo.

Een aantal jaren geleden ontstond, uiteraard aan de bar, bij een aantal verstokte Haone leden het idee om een clubje binnen de vereniging te gaan vormen dat de waarden en normen van  de vereniging D’Haone goed in de gaten en in stand wilde gaan houden. Dit omdat men het gevoel had dat dit nodig was, omdat de oudere leden uit het beeld aan het verdwijnen waren en daarmee ook het oorspronkelijke gedachtegoed van D’Haone.

De Verrekes

De Verrekes’ was een clubke binnen d'Haone, begin jaren zeventig, met onder andere Jan Swinkels en Koen Rooymans.