1993-05-09 In de hoofdrol

De gezamenlijke muzikanten van d’Haone doen van zich spreken in 1993 als Seth Gaaikema te gast is bij Mies Bouwman, in haar programma ‘In de Hoofdrol’.
In zaal ‘t Spant in Bussum, waar het televisieprogramma wordt opgenomen, trekken vrienden en bekenden voorbij, om Seth Gaaikema in het zonnetje te zetten.

d’Haone zijn enigszins gemankeerd, want helaas hebben veel muzikanten verstek moeten laten gaan. Maar ze staan er dan toch maar. Nog even, en ze zullen het Nederlandse Publiek eens laten horen hoe ‘goeie carnavalsmuziek’ gespeeld moet worden.
Guus Verstraete - de regisseur - geeft het signaal om aan te treden. En zo geschiedt het… Over een heel smal steil trappetje lopen de muzikanten naar voren. Lopen? Vooral doorlopen….

1993 In de Hoofdrol 07

‘Doorlopen!’, schreeuwt Guus… En twee minuten laten staan alle muzikanten alweer buiten. Het resultaat van een hele dag werk. Maar goed dat het koud buffet na afloop veel goed maakt.

Bij het later terugkijken van de TV-opname zal blijken dat Mies Bouman heeft verteld dat Seth Gaaikema de tekstschrijver is geweest van het Haone-lied.

1993 In de Hoofdrol 12

Lees 37762 keer Laatst aangepast op maandag, 03 september 2018 23:04