1973-01-21 1e Haoneconcours

In 1973, op zondag 21 januari, startten de Haone in het Haonekot Palermo hun eerste Haoneconcours, zoals het Haone Boere Blaos Festijn destijds heette. In navolging van het Oele-muziekconcours in Breda, waar de Haonekapel zelf aan deelnam, werd een start gemaakt met een festijn, dat is uitgegroeid tot een van de grootste en langst lopende kapellen festivals in en om Eindhoven.

De organisatie was in handen van onder meer Fransje van Hoof, Cocky Itterson en Lucien van der Harten. Enige tijd daarna maakte Ted Tielemans eveneens deel uit van de commissie H.B.B.F.

Het eerste festival werd in spanning afgewacht. Er hadden namelijk maar 8 kapellen ingeschreven, waarvan 2 uit Bergen op Zoom, 1 uit Breda en de overigen uit Eindhoven, waarvan ‘de Tremkes’ een kapel uit de eigen vereniging was. Om 5 voor 2 waren de kapellen aanwezig, uitgezonderd die uit Bergen op Zoom. De dames hadden er een hard hoofd in of deze nog wel zouden komen, totdat er een oorverdovende herrie kwam uit de richting van de markt. Met z’n allen naar buiten en daar kwam een grote groep muzikanten aan, uitgedost in gordijnen en op hun hoofd lampenkappen en alles wat je maar kunt bedenken. De Vrijstraat veranderde op slag in een groot feest en het eerste festival kon niet meer kapot.

Lees 9142 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 mei 2017 13:01