C.V. de Badmutsen

Een bijzonder gezelschap vormt ‘C.V. de Badmutsen’. Deze kleine carnavalsvereniging binnen d’Haone bestaat uit Frans Dillen (‘het voltallige bestuur’), Jeroen van der Waerden en Han van der Sommen (‘de leden’), en Marja de Krom (‘de complete dansgarde’). 

De Badmutsen blinken uit in ongebreidelde creativiteit en originaliteit, wat men met name laat zien op de jaarlijkse ‘Haone doe mer wa shows’. Als de groep haar opwachting maakt, wordt steevast de Radetzkymars ten gehore gebracht, het door Johann Strauss sr. gecomponeerde ‘kunstwerk’ ter ere van veldmaarschalk Josef Radetzky von Radetz, graaf von Radetz.

1980 1981 Logo C.V. De Badmutsen

Bij het eenjarig bestaan van het gezelschap wil voorzitter Frans een jaarvergadering houden in Café Stad Rotterdam. Hij vraagt aan de eigenaar of de grote zaal nog beschikbaar is. Op de avond van de geplande vergadering worden door de ‘leden’ enkele ballonnen opgehangen boven de bar. Men wil op tijd beginnen. De barman vraagt nog bezorgd of het druk wordt, als hij slechts drie mensen telt.
Een mooi staaltje van de ver doorgevoerde stand-up comedian stijl die kenmerkend is voor de Badmutsen.

Legendarisch is het optreden van Frans Dillen als ‘prima ballerina’, in haonekiel, met daaronder een tutu, een beschermende tok en dansend op originele spitzen.
Ook het concert samen met jazz-muzikante Batte Hertstein is memorabel.

Doel van de Badmutsen is vooral: aparte dingen opzetten, buiten gebaande paden gaan en vooral iedereen ‘mee’-krijgen.

Discografie

Lees 47431 keer Laatst aangepast op zondag, 30 augustus 2020 10:39