2013-11-11 Elluf Elluf 2013 gaat het Lampegatse carnavalsseizoen los!

Zo luidde de eerste aankondiging van het Haone Bestuur, in de Q-kulle-Q, om te melden dat er iets nieuws op stapel stond. Ze had zich ten doel gesteld Elluf Elluf uit te laten groeien tot hét carnavals start evenement van Eindhoven en mogelijk van heel Brabant.

Logo ellufellufElluf elluf elluf, de elfde november in 2011, was voor velen aanleiding om op die dag te trouwen of iets aparts te organiseren op deze bijzondere datum. Het Bestuur speelde toen al met de gedachte om met een grootse aftrap het carnavalsseizoen te beginnen. Op dat moment hadden een groot aantal andere zaken meer prioriteit en was het voortbestaan van de vereniging meer opportuun. Daarom het uitstel tot de elfde van de elfde in 2013. De terugkerende borrels op de laatste vrijdag van de maand hadden het ledenaantal weer laten groeien en meer leden betekent automatisch meer hulp om zo’n evenement met succes te organiseren. Gestart met tien deelnemers op de eerste borrel is het uitgegroeid tot een bijeenkomst met gemiddeld tachtig leden en introducés.

Neem nu de Alter markt in Keulen of het Vrijthof in Maastricht. Op 11 november komen daar ‘s morgens al duizenden mensen bijeen met maar één doel, het nieuwe carnavalsseizoen op een grootse wijze en gezamenlijk aftrappen. Op het Vrijthof in Maastricht is in dik tien jaar tijd “De11devande11de”, zoals het daar wordt genoemd, uitgegroeid tot een feest met wel 30.000 bezoekers. Ook verloopt het daar gemoedelijk en zonder noemenswaardige problemen. Dat moet in ons eigen Lampegat ook mogelijk zijn vond het Bestuur van D’Haone. De daad bij het woord voegend werd Elluf Elluf voorbereid en tot uitvoering gebracht.

Met de nodige publiciteit in het Eindhovens Dagblad, Eindhoven Dichtbij, Groot Eindhoven, het Zondag Nieuws, De Trompetter alsmede via Omroep Brabant en Studio 040 werd het feest onder de aandacht van het grote publiek gebracht. Voorwaar een prestatie van formaat bij de start van een nieuw evenement door een kleine club die D’Haone is. Naast deze media aandacht zijn er ook posters en flyers ontworpen, gedrukt en in grote aantallen in de binnenstad en in de periferie verspreid en waar mogelijk opgeplakt. Ook is een heuse Elluf Elluf badge ontworpen, aangemaakt en in de deelnemende kroegen verkocht. Alles bij elkaar een overweldigend offensief om de start te ondersteunen en het feest van aanvang aan de plaats te geven die het in een stad als Eindhoven verdient. Tot slot is het vermeldenswaardig dat het Stadsmagazine “e’ven geduld a.u.b.” na afloop ook nog aandacht heeft besteed aan dit nieuwe initiatief.

In 2013 werd bescheiden gestart met een verwacht bezoekersaantal van 500 mensen. Om 18:11 werd in de drie deelnemende kroegen op het Stratumseind, “La Route”, “New Taveerne” en “Oud Eindhoven” afgetrapt. Verschillende dweilorkesten, artiesten en oud deelnemers aan de Rommelpot (de verkiezing van het Lampegats carnavalslied) hebben zich nadrukkelijk gepresenteerd.
Namen die voorbij kwamen zijn onder meer: BJ en de Disco’s, Dolle3s & de Tony’s, de Dorini’s en Henk van Beckum. Ook stadsprins Benny d’n Urtse kwam voorbij met De Eendracht in zijn kielzog.

Sinds de oprichting in 1966 staan D’Haone er om bekend dat het een vereniging is die niets heeft met protocollen en alles met een ludiek feest. We zijn niet van de vaste regels, hebben geen Grootvorst, geen Prins en geen Raad van Elf. Daarom is Elluf Elluf ook gestart op het Stratumseind in het midden van de stad. Het is een feest voor iedereen (van 18 tot 88).

Na afloop werd in de media opgetekend dat Elluf Elluf alvast met potlood kon worden bijgeschreven in het lijstje van geslaagde evenementen en steden waar het nu al een begrip is zoals Maastricht en Keulen. Bezoekers waren blij dat er eindelijk weer wat is georganiseerd en vonden dat er een echt carnavalsgevoel heerste.
Ook Jacko van Veghel van “Oud Eindhoven” en “Café De Kram” heeft Elluf Elluf in Eindhoven als een mooi debuut ervaren. Img 4991

Bij “Café La Route” hing Cor Sprengers tevreden aan een hangtafel. Hij mag met zijn 78 lentes gerust een carnavalsveteraan worden genoemd. En niet zomaar een. In 1974 zwaaide hij met de naam Akkwanilles als stadsprins de scepter over het Lampegat. Hij gaf nog even een wijze opmerking mee. “In elk carnavalspak hoort een zakje voor je fatsoen” is de lijfspreuk van Cor Sprengers en die lijfspreuk past ons allemaal.

Samengesteld op basis van en citerend uit diverse persberichten alsmede een interview met Tim de Zeeuw lid van het Bestuur van CV D’Haone.

 

Lees 70677 keer Laatst aangepast op zondag, 06 maart 2022 22:09