Ellen Schoumacher

Lampegats Goei Vrouwke - Ellen Schoumacher

De onderscheiding voor het Lampegats Goei Vrouwke wordt jaarlijks uitgereikt aan een dame die haar sporen in het Lampegats carnaval, maar ook daarbuiten, heeft verdiend. De titel ging eerder naar o.a. Els van den Berg, Fransje van Kollenburg en, vorig jaar, Karin Hemerik. Dit jaar gaat de onderscheiding naar Ellen Schoumacher.

Op voordracht van de ex-Goei Vrouwkes en CV de Lichtstadnarren, CV de Kletsmeiers en CV de Leute wordt Ellen Schoumacher dit jaar tot Lampegats Goei Vrouwke uitgeroepen. Zij heeft deze titel verdiend omdat zij al jaren op haar geheel eigen wijze invulling geeft aan het vieren van het carnaval in Lampegat.

Op zaterdag 5 april 2015 zal Stadsprins Robert d’n Urste tijdens het Gezamenlijk Halfvastenbal van de drie verenigingen de oorkonde en onderscheiding behorende bij de titel Lampegats Goei Vrouwke uitreiken. Dit gebeurt in wijkcentrum D’n Tref (Mimosalaan 28a), de residentie van de Leute.

Prinses El en de (Royal) Dora'sEllen noemt zichzelf een echt Lampegatterinneke en is tijdens carnaval te vinden bij de diverse activiteiten in het Lampegatse centrum. Ze werd bekend als Prinses El van het Lampegat. Vanaf 1998 vormde zij met haar Royal Dora’s een positieve roze vlek in het carnavalsgedruis. Het leverde haar de onderscheiding Ridder van de FEC (Federatie Eindhovens Carnaval) op in 2009. Dit was voor haar het moment om af te treden als Prinses en voortaan als Elluh Zelluf verder te feesten.

Bijzonder om te vermelden is het feit dat Ellen, in een tijd dat de sociale media nog niet zo algemeen goed waren, zij ’s nachts ervoor zorgde dat de dag erop iedereen deelgenoot was van al haar carnavalsavonturen, door alle foto’s op haar website te plaatsen. Als blogger voor diverse media bleef zij ook de jaren daarna het Lampegats carnaval promoten.

Ridder Ellen SchoumacherSinds 2013 is Ellen bestuurslid van CV d’Haone en heeft zij er met haar nieuwe medebestuurders voor gezorgd dat d’Haone weer een bloeiende vereniging is geworden, met een nieuwsbrief voor haar leden, maandborrels, enz. Ze was ook een aantal keren jurylid en presentator bij het Haone Boere Blaos Festijn.

Verder heeft zij veel vrijwilligerswerk gedaan in Eindhoven en heeft zij allerlei ideeën ontplooid. De laatste tijd is Ellen, bij alle projecten die ze aanpakt, zeer begaan met de bevolkingsgroep met een heel krappe beurs. Bovendien werd zij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jl. gekozen als raadslid voor de PvdA in Eindhoven.

Uit: Carnavalskrant, uitgegeven door de Eindhovense Carnavalsvereniging De “Lichtstadnarren”, 2015 (50e jaargang), aangevuld met nog wat extra informatie betreffende haar Haone activiteiten.

Lees 18849 keer Laatst aangepast op woensdag, 09 februari 2022 14:43
Meer in deze categorie: « Federatiebal Frans Kriesels »