1969 Piet Mallee

Piet Mallee (1e directeur Bijenkorf Eindhoven)

Op 18 maart 1969 opende de Bijenkorf haar deuren in Eindhoven. De komst van de Bijenkorf naar de stad Eindhoven zorgde voor spektakel. Nieuwsgierige Eindhovenaren stonden destijds ruim een uur voor openingstijd rondom de nieuwe Bijenkorf. Het gebouw werd ontworpen door de Milanese architect Gio Ponti, in samenwerking met de Nederlandse architect Ger Boosten. Het was de eyecatcher van de stad. De ernaast gelegen Piazza was nog in ontwikkeling.

De eerste directeur van de Bijenkorf in Eindhoven was Piet Mallee. Piet was geknipt voor het Bijenkorf concern dat vanaf haar oprichting in 1870 altijd naar vernieuwing zocht. Maar meer dan dat ... Piet ging bindingen aan met jonge kunstenaars en artiesten. Hij nodigde hen graag uit om eens naar het ‘donkere zuiden’ te komen. Hij bleek een stille kracht te zijn die Eindhoven als een serieus te nemen stad op de kaart deed zetten. Niet zelden was De Oude Vlek de plaats van samenkomst.

Piet Mallee was een echte fan van d’Haone. Hij vond het maar wat fantastisch als d’Haone met hun Fuut en vooral met heel veel aanhang tijdens de carnavalsdagen door zijn Bijenkorf filiaal trokken. Hij had er zelfs een ruime financiële vergoeding voor over. Piet werd als vanzelfsprekend Ere-Haon en lid van een groeiend leger van dragers van de ‘Zilveren Haon’.

Lees 19722 keer Laatst aangepast op donderdag, 28 juli 2016 21:20