11 Groei en impact

Ondertussen groeit de vereniging als kool. In het tweede jaar zijn er reeds 150 leden ingeschreven en staan er 15 mensen op de kandidatenlijst. De leden van de Haone kunnen grofweg verdeeld worden in een tweetal categorieën. Enerzijds bestaat de vereniging uit studenten, anderzijds uit ‘werkers’, jonge mensen die net aan hun carrière zijn begonnen in het bedrijfsleven of in de onderneming van hun ouders. Kenmerkend is dat veel leden van d’Haone, of zelf of via hun ouders, verbonden zijn met de middenstand van Eindhoven. Ook zijn relatief veel leden uit fabrikantenfamilies afkomstig. De combinatie student en ‘werker’ is een wonderlijke, maar uiteindelijk succesvol fenomeen. Heeft de werker soms het gevoel niet erkend te worden door de student, die bij tijd en wijle wat elitair over kan komen, al snel wordt duidelijk dat de student op zijn beurt niet zonder de werker kan. De laatste beschikt over geld en contacten.

H01 36 1967 1968 Bestuur D HaoneIn het verenigingsjaar 1967-1968 treedt een nieuw bestuur aan. Een aantal oprichters treedt terug. Ferry Snepvangers (voorzitter), Toon Willems, Alphons Dassen, Eric Japing en Jan Swinkels blijven aan. Als nieuwe leden worden Rik Huiskes en Hans Slaats verwelkomd. De bestuurscultuur ontwikkelt zich en wordt langzaam aan gekenmerkt door een zekere strengheid en discipline.

Hans Slaats komt uit Strijp. De vader van Hans heeft daar een assurantiebedrijf. Hoewel het niet zijn eerste keus is, gaat Hans werken in het bedrijf van zijn vader. Lid zijn van d’Haone zal zijn netwerk binnen de Eindhovense middenstand snel doen groeien. Maar omgekeerd zal ‘werker’ Hans uitgroeien tot een enorm belangrijke ambassadeur van d'Haone.

 

<< eerste artikel < vorige artikel volgende artikel > laatste artikel >>
Lees 33529 keer Laatst aangepast op vrijdag, 16 september 2016 05:05