1981-01-17 Eerste Haone-doe-mer-wa-show

Haone-doe-mer-wa-show- Haone-doe-mer-wa-show- Haone-doe-mer-wa-show- Haone-doe-het zelf. Wat een gedoe. Het is te doen. Doe het alleen of met z’n allen. Niet alleen praten maar ook doen. To do or not to do.
Het kan allemaal op 17 januari op de D’Haone-doe-mer-wa show.
Eindelijk ben je in de gelegenheid om nu zelf eens een liedje te zingen, een buut te verzorgen, als parodist op te treden, een cascadeursgroep te vormen, een mime-act te maken, dansmarietje te zijn of zomaar wat.
Echt, het kan en het moet, allemaal op die Doe-mer-wa-show!

Er schijnen zelfs Haone te zijn die het al begrepen hebben; ze zijn reeds met repetities begonnen.
Wij hebben horen fluisteren dat er een kans is dat een succes-nummer van het laatste Federatiebal dan weer te zien zal zijn.
Het moet hoe dan ook een complete en pure Haone-aangelegenheid worden: op het podium en in de zaal.
Begin alvast; nadere berichten over inschrijving, plaats, tijd, enz. volgen nog.

Met bovenstaande vooraankondiging werd begin november 1980 de eerste van een reeks van uiteindelijk vijf Doe-mer-wa-shows bekend gemaakt. De uiteindelijke aankondiging daarvan stond de maand daarop in de convo van half december met de volgende uitgebreidere wervende tekst.

D’HAONE  DOE  MER  WA  SHOW   !

Dit moet je lezen   !

In de vorige aflevering van Haone Prive hebben we al iets gezegd over D”Haone-doe mer-wa-show. Het zal wel komen omdat het op de laatste pagina stond; er blijken nog mensen rond te lopen die niet weten wat de bedoeling is. Welaan, nog maar een keer kort en krachtig gemeld waar het om gaat.

Op de eerste plaats is het de bedoeling dat iedereen komt. Dan zijn er twee mogelijkheden om aan de Doe-mer-wa-show mee te doen.
Eerstens op het podium: daar zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Gedresseerde muizen en honden kan wel, olifanten niet; liedjes zingen kan heel eenvoudig; verder komt het hele scala van podiumkunsten in aanmerking.
Als je op het podium iets wilt doen, vragen we je vriendelijk om het bijgaand kaartje in te vullen en vóór 10 januari a.s. naar Pietie te sturen.
St. JorishuisIn verband met voorbereiding en organisatie (hoewel we daar niet zo goed in zijn) moet je dat echt even doen.
Degene, die hun act ’s-middags nog even willen repeteren life-on-stage, kunnen daarvoor vanaf 14.00 uur in het Jorishuis terecht. Adres: Le Sage ten Broeklaan 11 in Ehv.
Alle andere Haone, die niets op het podium doen, kunnen toch aan de show meewerken. Zij worden namelijk in de zaal verwacht als publiek/jury. Het Haone publiek gaat namelijk bepalen wie wij gaan afvaardigen naar de Lampegatse Vastenavondzitting.
Nog even dit: alle Haone krijgen bij binnenkomst het eerst drankje aangeboden door de vereniging. Zorg dat je er dus op tijd bent: 20.30 uur; vroeg, maar na 20.45 uur kun je helaas niet meer binnen. De zaal is voor publiek vanaf 20.15 uur open.

nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw

HAONE – DOE – MER – WA – SHOW
17 januari 1981
aanvang: 20.30 uur
Jorishuis, Le Sage ten Broeklaan 11
Eindhoven.

Tot slot nog even een min of meer pittig woordje: het brengen van iets nieuws is onderhand nagenoeg de enige mogelijkheid om een groot deel van onze vereniging uit hun huis te krijgen.
De Haone-doe-mer-wa-show is iets nieuws. Wat wij nou verwachten is dat iedere Haon wil dat dit een succes wordt.
Dat kan alleen als iedereen daar dan ook aan meewerkt. Dus daarom is het nodig dat er minstens 50 Haone wat doen op het podium en dat er ten minste 150 toekijkers komen.
Denk nou niet; hij en zij gaan wel, dus kan ik wel thuis blijven. Het is zo simpel; iedere Haon moet gewoon komen, anders krijg je geen kaarten voor …. oh nee.
Maar het is wel zo dat we op de een of andere manier belangstelling van al onze 350 leden verwachten: op het podium of in de zaal.

Een kleine indruk van het programma van de eerste uitvoering vind je hieronder op de uitnodigingskaart voor de leden.

1981 01 17 Doe mer wa show, Uitnodiging (1)1981 01 17 Doe mer wa show, Uitnodiging (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze eerste show was direct een enorm succes. Evenals de vier volgende, geheel andere varianten, in de jaren daarop.

1985 11 16 De sterkste mens van de Haone 06
Na de vijfde Doe-mer-wa-show werd de reeks eind 1985 afgesloten met de eenmalige verkiezing van DE STERKSTE MENS VAN DE HAONE, een uitbundige, zeer hilarische show, met wederom inbreng van vele Haone op het podium èn ook in de zaal.


 

 

 

 

Een impressie van al deze shows is te vinden in de fotogalerijen onderaan dit artikel.

Foto galerijen

Lees 31091 keer Laatst aangepast op vrijdag, 20 april 2018 12:46