2002-01-13 Flip Raap

Flip Raap (Veldwachter in Lampegat)

Nuenense politieman die in 1977 een levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven.

Maandag, 25 mei 2020, overleed Flip Raap (80) samen met zijn vrouw Fransje (74). In zijn woonplaats Nuenen raakte de oud-politieman die middag met zijn auto een stoeprand, kreeg een klapband en reed het water in. Omstanders haalden het echtpaar nog uit het voertuig, maar voor Fransje kwam de hulp al te laat. Flip overleed nog diezelfde avond in het ziekenhuis.

Flip Raap 3Van een terrorist naar de Eindhovense carnaval. In het leven van Flip Raap en zijn vrouw Fransje kan het. Hij gaf ruim twintig jaar lang de Lampegatse carnaval kleur als de Veldwachter in de entourage van de stadsprins, vertelt Eindhovenaar Leo van de Voort. Hij maakte het echtpaar jarenlang mee in de Eindhovense carnavalstijd. ,,Waar Flip was daar was Fransje. Een elegante dame die voor iedereen klaar stond. De drijvende kracht achter het vroegere Concert Carnavalesk. Ze hadden allebei oog voor iedereen. Ik mis ze nu al.”

Wegens zijn verdienste voor het Lampegats carnaval gedurende vele jaren hebben wij hem in 2002 tijdens onze Nieuwjaarsreceptie benoemd tot Ere-Haon.

 

 

Het gehele verhaal is te lezen in het hier onderstaande krantenartikel uit het Eindhovens Dagblad van 27 mei 2020.

2020 05 27 ED artikel   Flip Raap

Lees 11139 keer Laatst aangepast op zondag, 07 juni 2020 20:52