10 Landelijke aandacht

Op vrijdag voor het carnaval (1967-02-03) vertrekken d’Haone met een bus naar Hilversum. Ze zullen optreden in het radioprogramma ‘Tussen twaalf en twee’ van de KRO. Het programma wordt in die jaren gepresenteerd door Hans van Willigenburg en Felix Huizinga.Tot grote verassing staan de kratten bier ‘hoog opgestapeld’ in de radiostudio. Er is duidelijk gerekend op een dorstige groep. Hebben d’Haone het idee dat ze uitgenodigd zijn voor ongeveer een half uur carnavalsvermaak, het worden maar liefst twee uur!

Naast interviews, waarin diverse leden hun ervaringen kunnen delen met het Nederlandse publiek, worden er diverse acts opgevoerd. Zo speelt Tim Kuijpers een solo op zijn tuba, van maar liefst 15 minuten, liggend op de grond. Maar... dat hebben de luisteraars natuurlijk niet kunnen waarnemen. d’Haone genieten een ongekende belangstelling. Een dag later gonst het door de stad: ‘Heel Eindhoven zat aan de radio gekluisterd’.

De mensen van de KRO gaan uit hun dak. De volgende dag zal Ad Langebent, een bekende TV-presentator, carnaval vieren in ‘t Silveren Seepaerd. Maar is dat nu bij de Volders, of bij d’Haone?

 

<< eerste artikel < vorige artikel volgende artikel > laatste artikel >>
Lees 57244 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 april 2022 21:22