2016-02-04 Bratwurstengate

Carnavalsbrunch verhuist van de Markt naar het Stationsplein

Na 15 jaar geen brunch in de tent op de Markt!

De carnavalsbrunch verplaatst na 15 jaar van de tent op de Markt naar de tent bij eetcafé D’n Hertog op het Stationsplein. Dit besluit werd genomen door organisator C.V. d’Haone na verschil van inzicht met de exploitant van de tent op de Markt. Dankzij de flexibele inzet van de nieuwe gastheer en vrijwilligers binnen de vereniging is deze plotselinge tegenvaller goed opgevangen.

2016 01 26 Facebook cover 1Naar aanleiding van de evaluatie van de vorige editie van de carnavalsbrunch is besloten het evenement in een nieuw jasje te steken onder de naam ‘Frühshoppen in de Tent’. Frühshoppen is een Duits gebruik om na de kerkelijke mis onder het genot van bier, bratwurst en muziek bij elkaar te komen. Het evenement moet een impuls geven aan de zondagochtend. Op deze manier bieden we ook een goed alternatief voor wie niet naar de carnavalsmis gaat.

Na mondelinge toezeggingen van de exploitant is de organisatie in gang gezet. Afgelopen week bleek dat de exploitant niet langer bereid was mee te werken aan de verkoop van warme gerechten in de tent. Deze verkoop is voor C.V. d’Haone essentieel voor het dekken van de kosten van het evenement. Ondanks verschillende aangedragen alternatieven en bemiddelingspogingen door de Federatie Eindhovens Carnaval (FEC) zijn beide partijen er helaas niet uitgekomen.

2016 02 06 Artikel ED   Braadworstenrelletje rond de jaarlijkse carnavalsbrunch“We hebben veel geld geïnvesteerd in dit evenement. Denk hierbij aan artiesten, inkoop van eten en het ontwikkelen van promotiemateriaal. Afgelopen dinsdag bleek dat de exploitant ons niet de ruimte wilde bieden om die kosten terug te verdienen. Dat zou gebeuren door de verkoop van broodjes met bratwurst, geheel in het teken van het Frühshoppen”, aldus Gijs de Goede van C.V. d’Haone. “Zonder die mogelijkheid waren we genoodzaakt het evenement te verplaatsen naar een plek waar wel mogelijkheden waren.”

Hoewel de tent op het Stationsplein een stuk kleiner is dan de tent op de Markt verwachten d’Haone toch onderdak te kunnen bieden aan 250 Lampegatters. Op zondagochtend 7 februari zijn carnavalsvierders vanaf 11:00 tot 14:00 welkom bij D’n Hertog op het Stationsplein. De muzikale omlijsting van de middag is in handen van DJ Bompa en de Mens, schlagerartiest Thorsten von Lippe Biesterfeld en de blaaskapellen #WKHOZMP en de Tweedracht. Ter verhoging van de “Frühshopsfeer” zijn er broodjes bratwurst en pullen bier verkrijgbaar.

2016 02 02 Facebook cover 2De brunch is de opvolger van het carnavalsontbijt in de Stadsschouwburg. D’Haone heeft de organisatie van dit evenement 15 jaar geleden overgenomen in lijn met één van de drie doelstellingen van de vereniging: promotie van het openbaar carnaval. Carnavalsvereniging d’Haone is met 200 leden de grootste vereniging van Eindhoven en viert dit jaar haar 50-jarig jubileum.

Foto galerijen

Lees 27650 keer Laatst aangepast op zondag, 27 oktober 2019 10:20