1997-01-16 Hans van Kollenburg

Enige ‘lid voor het leven’ van C.V. D’Haone, Hans van Kollenburg

“Hoezo is Hans van Kollenburg het enige ‘lid voor het leven’ van C.V. D’Haone”?, wordt wel eens gevraagd.
Nou, het antwoord daarop is te lezen in onderstaande citaat uit het jaarverslag van C.V. D’Haone van 17 maart 1996 t/m 21 maart 1997.

16 Januari, het 25 jarig bestaan van het Haone Boere Blaos Festijn.
Om 11.00 uur stond er een overheerlijke Brabantse brunch klaar voor de trouwe medewerkers en sympathisanten van het H.B.B.F. Aan het eind van deze brunch werd Hans van    Kollenburg geëerd voor zijn jarenlange inzet voor het H.B.B.F.
Als scheidend voorzitter van de commissie heeft het bestuur gemeend hem te moeten benoemen tot ‘lid voor het leven’ met een passende onderscheiding.
Het feest zelf was zeer druk bezocht en de sfeer was weer optimaal.

(er is toen ook besloten dat dit eenmalig zou zijn, vandaar het woordje ‘enige’)

1976 Stadsherberg 08Naast zijn hierboven genoemde inzet voor het H.B.B.F., als commissielid / voorzitter en diverse malen ook jurylid, heeft hij binnen de vereniging nog andere activiteiten ontplooid (trompettist bij Haonekapel ‘Ut is mar vur efkes’, amanuensis 1e klas A van de Hogere Carnavals School).

2012 01 07 Nieuwjaarsborrel   Ere Haon 018En hij heeft, zeker niet te vergeten, daarnaast een aantal jaren verschillende officiële functies bekleed (bestuurslid / a.i. voorzitter, afgevaardigde FEC / Federatie, kascommissielid).

Vanaf de allereerste editie van het Concert Carnavalesk in 1982 voerde hij, samen met Pieter Dekker, ter verhoging van de algehele feestvreugde, bijzondere gekostumeerde acts op. En met succes, want ze wonnen diverse malen de 1e prijs. Zie hieronder de diverse foto galerijen.

Maar ook buiten de vereniging was hij voor het Lampegats carnaval o.a. actief bij de organisatie van de Malle Maandag Middag op de Mert, jarenlang lid van de Prins Keuze Commissie (P.K.C.) en verder ook nog actief lid van het Lampegats Gemengd Mannenkoor.

En als laatste mogen we zeker niet onvermeld laten dat hij zeer lang betrokken was bij de Intocht van Sint Nicolaas in Eindhoven. Vandaar dat Wethouder Monique List-de Roos op 17 november 2018 de gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding (penning en oorkonde) uitreikte aan de heer J.A.F. (Hans) van Kollenburg, met de volgende toelichting.

De Stichting Sint Nicolaas-Intocht Eindhoven is verantwoordelijk voor de intocht van Sint Nicolaas in Eindhoven sinds 1981. Al op jonge leeftijd begon Hans van Kollenburg in de Pietenkapel; later heeft zijn vrouw Fransje de organisatie op zich genomen in het bestuur en heeft Hans zich daarbij aangesloten. De eerste jaren kwam goedheiligman nog met de trein aan, maar later in de jaren 80 is het gelukt om met de boot aan te komen. Inmiddels is Hans al 45 jaar lang actief bezig met de volledige organisatie van deze intocht, van het samenstellen van het programma tot het leiden van de Pietenkapel tot de rol van penningmeester.
Na zich zoveel jaren met hart en ziel ingezet te hebben, legt Hans nu zijn taken neer en neemt zijn dochter Leontine van Kollenburg de organisatie van de intocht van Sint Nicolaas over vanaf 2019.

Foto galerijen

 
Lees 26340 keer Laatst aangepast op zondag, 24 januari 2021 11:35