Tent op de Mert

THE PLACE 2 BE

“Breng mij mar naor de mert”, is inmiddels een begrip in het Lampegatse carnaval. Met carnaval is de Tent op de Mert in Lampegat voor velen dan ook al jaren ‘the place to be’. Met vermaak voor jong en oud, traditionele carnavalsactiviteiten en ook dit jaar weer optredens van de bekendste en beste feestartiesten en bovenal een heel groot feest.

De horecaondernemers op de Markt pakken wederom het carnavalsfeest, gezamenlijk met HMF Event Productions, aan om op ‘hun’ plein een 5-dagen durend spektakel te organiseren.

Fraoje Vrijdag
Op de Fraoje vrijdag zal vanaf 16.00 uur de carnaval 2019 kick-off plaatst vinden in de Tent op de Mert. Met een live streaming op grote schermen van 3 Uurkes Vurraf zal DJ Tomba zijn Houdoe marathon starten. Op deze vrijdag zullen een groot aantal artiesten direct hun opwachting maken en volgens traditie hebben we weer een mega internationale act kunnen boeken, welke het podium zal betreden om het Lampegatse carnaval knallend te starten. Na o.a. Captain Jack, Belle Perez en Andre Hazes, zullen dit jaar de VENGA BOYS, welke direct uit Australië komen, de Tent op zijn kop zetten!!

Programma   Tent op de MertZotte zaterdag
Op zotte zaterdag zal vanaf 12.00 uur de Tent open zijn en starten we met de lekkerste carnavalskrakers. Direct na de optocht zullen diverse Lampegatse blaoskapellen hun muzikale kunnen ten gehore brengen, waarna om stipt 17.00 uur de Proclamatie door de Stadsprins en zijn gevolg zal volgen. Hierna zal het carnaval officieel gestart zijn en zullen wederom de vele artiesten het podium beklimmen. Ook op deze dag is het gegeven VOL = VOL in de Tent op de Mert.

Zoalige Zondag
Een van de traditionele festiviteiten in de Tent is de Carnavalsbrunch op de Mert, zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Iedereen is welkom om onder het genot van de lekkerste carnavalskrakers gezamenlijk te genieten van de brunch welke wordt aangeboden door de Horeca op de Mert en vereniging D’Haone. De Stadsprins met zijn gevolg komt op bezoek van 13.00 tot 14.00 uur en de diverse kapellen bezoeken de Tent voor aanvullende muzikale noten.

Malle Maandag
Tijdens de Malle Maandag Middag gaat carnavallend Lampegat uit zijn dak op de Mert met optredens van o.a. Stef Ekkel, Partyfriex en Boney M, waarna om 16.00 uur de langste polonaise van Zuid-Nederland zal aftrappen. De Tent op de Mert zal dit jaar een feest worden als nooit tevoren; er is 5 volle dagen van 12.00 tot 01.00 uur een programma waar nog lang over nagepraat zal worden.

Dolle Dinsdag
De dinsdag begint al vroeg met het inmiddels traditionele Lampegatse Bier Elfuurke, gevolgd door de huldiging van D’n Beste Mensch en het Goei Vrouwke. Naast de evenementen van de verenigingen, zoals de Markiezing (bekende kindermiddag) met duo Konfetti en de Lawine Boys, de Boerenbruiloft, de kolderieke voetbalwedstrijd PSV-EVV, onder arbitraire leiding van de Stadsprins van Lampegat en tenslotte de spectaculaire afsluiting van het carnaval 2019, zullen veel artiesten hun opwachting maken.

Artiesten
Een greep uit optredende artiesten tijdens de carnavalsdagen: Gebroeders Ko, Snollebollekes, Vieze Jack, John de Bever, Alex, Lijn 7, Royal Beat, de Alpenzusjes, John West, Lamme Frans, Wesley Klein, One to Trio, de enige echte look-a-likes Gerard Joling en Frans Bauer, Frans Duijts en vele, vele anderen.

"LAMPEGAT WATT LEDJE", DUS BRENG MIJ MAR NAOR DE MERT
VOOR EEN DOLDWAAS EN ULTIEM CARNAVAL!

Samengesteld op basis van een artikel in de Lampegatter van maart 2019.

Lees 21285 keer Laatst aangepast op maandag, 15 februari 2021 09:47

Gerelateerde items (op tag)