Glaswerk

In de loop der jaren hebben we binnen onze carnavals vereniging natuurlijk ook het nodige Haone glaswerk laten maken. Want zonder dat kunnen we niet (!).
Of een van de leden kwam op het idee om iets speciaals te maken.
Een selectie van dit glaswerk, voor zover bekend, is hieronder opgenomen.

2007 Haone bierglasHaone bierglas 21989 01 18 HBBF Olympisch (Dommelsch glas)

Allereerst zijn er de heel gewone bierglazen, voor dagelijks gebruik, zowel binnen (zie helemaal boven) als buiten (zie direct hierboven), maar dan wel met rode Haon natuurlijk. Ter gelegenheid van het Olympische Haone Boere Blaos Festijn in 1989 is er een heel speciale variant ontworpen en gemaakt. 
 Wijnglas 2

Verder hebben we ook nog een andere glazen variant voor diegene die liever een wijntje drinken.

Tijdens het optreden van ‘Ut is maor vur efkes’ tijdens het H.B.B.F. in 1988, als ‘die Erste Düsseldorfer Von Löhnkapelle’ (gekleed in traditionele Lederhose), gebruikten ze bij hun carnavaleske act de hiernaast afgebeelde grandioze grote bierpullen (met dank aan Dook Pulles).
En met succes.

Resultaat: 1e prijs carnavalesk.

 Bierpullen

Borrelglaasje 1De (veilige) kunststof variant,
met haontje.

 

 

 

 

 

 

Glazen borrelglaasjeDe (wat minder veilige) glazen variant,
zonder haontje.

En niet te vergeten hebben we, met name tijdens de boerenbruiloft, maar ook bij andere gelegenheden, veelvuldig gebruik gemaakt, en maken we nog steeds gebruik van kleine borrelglaasjes aan een stevig koord voor het nuttigen van de diverse neutjes.
Onlangs vonden we ook nog ergens een afbeelding van een glazen schaaltje met het originele D’Haone logo erop. Een uniek exemplaar dus. Schaaltje met C.V. D Haone logo

 

Video's

Lees 36731 keer Laatst aangepast op donderdag, 19 mei 2022 08:56
Meer in deze categorie: « Kleding Attributen »