Attributen

Naast de jaaronderscheidingen, de speldjes / pins / buttons, de zakdoeken, de jaar- en andere opnaai-etiketjes, de stickers (allemaal te vinden op de jaarpagina’s), de Haone kleding en het Haone glaswerk (zie de betreffende artikelen in deze rubriek) hebben we in de loop der jaren ook nog diverse andere Haone of zelfs niet-Haone attributen toegevoegd aan ons arsenaal.

In chronologische volgorde, voor zover bekend, staan ze hieronder afgebeeld, met hier en daar wat toelichting of een bijbehorend verhaaltje.

1968 Haone drankje Een Haone flesje met drank uit 1968

 

Flesopener (onderscheiding 1980)

Haonemedaille

Tijdens het Boerenblaos zijn we tot de ontdekking gekomen, dat sommigen onder ons niet precies inde gaten hebben, waarvoor de nieuwe Haonemedaille ook nog kan dienen behalve om je nek hangen.

Vanzelfsprekend nemen we dat niemand kwalijk. Hoewel …
Er waren er zelfs die kwamen vragen waar de kleine rolletjes toiletpapier te koop waren, die in die closetrolhouder pasten. Anderen zagen we uit alle macht op dat ding blazen, maar ook zij kregen de hoge C er niet uit. Toch was dat laatste niet zo’n gekke gedachte. Met een beetje handigheid, een blokje hout en een extra zaagsnede zou er best een fluit van te maken zijn, hebben ons deskundige musicologen verzekerd.
Een mooi karwei dus voor de stille maanden na Carnaval. Om nu tijdens Carnaval allerlei vragen te voorkomen, zoals hoe moet dat nou en hangt ie zo goed hebben we besloten een avee te laten vervaardigen waarin het gebruik van dat ding duidelijk wordt gemaakt. Een avee is een technische term en betekent audiovisual, eigenlijk ook een erg moeilijk woord. Je kunt daar in stilstaande beelden zien dat de medaille eigenlijk een flesopener is.
Hoe groot is ons vernuft! Dat betekent niet dat je met allerlei flessen moet komen aanzetten met Carnaval.

 1980 Onderscheiding
1981 D Haone hockey tegel Haone Hockey tegel uit 1981
Bierhouder (onderscheiding 1997) Bierglas houder
2003 Onderscheiding Blauwe lanyard Diverse lanyards in blauw (2003) en paars
Heupflacon van metaal uit 2007 2007 Heupflacon
2015 02 15 Haone taflekleed bij brunch Blauw Haone tafelkleed met vele grote en kleine rode Haone voor o.a. de Brunch in de tent op de Mert
Kunststof haontje, en een metalen variant, zowel links en rechts kijkend, voor op een jas Kunststof haontje 1 klein haantje
Schrobbeler Schrobbelèr attributen, links de badge en rechts het stenen borrelglaasje, gebruikt bij het uitschenken van Schrobbelèr na de carnavalsmis voor de kerk Stenen glaasje Schrobbeler
Lees 37467 keer Laatst aangepast op woensdag, 25 oktober 2017 12:21