Haonemarkt / -mert

Zo eindelijk komt er een eind aan dat gewauwel over hoe vroeg Carnaval valt, dat je niet in de stemming kunt komen en meer van dat gezwets. Onze lieve Heer heeft nu eenmaal zelf bepaald, dat ie steeds op een andere dag verrijst en daar zit je als gewone sterveling met je Carnaval voordurend mee te kijken. En het schijnt een dogma te zijn, dus dat staat zo vast als een tiara op het hoofd van de vroomste Romein.

Vandaag, 31 januari begint het Carnaval-circus - overigens de toetofonie van het Boerenblaos al uit je oren gewassen? - met de Haonemarkt in de Stadsherberg aan de Paradijslaan.

1986 01 31 Programma (1)Daar zitten ze weer, de marktkramers, van 19.00 - 21.00 uur met de bestelde kaarten van het Federatiebal en het Carnavalsontbijt. Ook de nog onbevlekte kielen zonder geschiedenis voor nieuwe leden, het restant van de Haonemedailles en de warme wollen Haonedassen liggen in de kramen uitgestald. En voor degene die alles uitgelegd moeten krijgen: ze zijn ook te koop! De kaarten voor de Haone-carnavalsbijeenkomsten op camping Hai di Haon in de Stadsschouwburg zijn op de Haonemarkt ook te koop. En voor al die bestuursleden die met van die ‘komen we er dit jaar uit’ rimpels een beetje daas rond lopen te kijken, zou een goede voorverkoop de beste facelift zijn, denken we.

Ben je al aan het vriesvakhamsteren om met de Carnavalsdagen toch iets in je maag te krijgen? Sla dan een voorraad voor maandag 10 februari maar over.
De Haonehap in de Ketel aan de Aalsterweg wordt dit jaar geprolongeerd. Voor je f. 15.00 heb je gegeten (biefstuk garni) en gedronken (er wordt een vat aangeboden - bier dus). Op de Haonemarkt kun je vast inschrijven. En kun je niet (op de Haonemarkt) en wil je toch (met de Haonehap meedoen), bel dan Harry Simkens maandag 3 februari tussen 19.00 en 20.00 uur op en meldt dat nog even.

De Haonemarkt is overigens ook je laatste kans: om je contributie te betalen bij René Smaal aan de kassakraam.

Uit: 1986-01-31 Carnavalsprogramma C.V. D’Haone


2018 01 28 Haone Boere Blaos Festijn 009
Bovenstaande artikel geeft een aardig beeld van het fenomeen Haonemark /-mert, zoals we dat gedurende 27 jaar, van 1986 tot en met 2012, hebben gehouden.
Daarvoor, maar ook daarna had dit alles blijkbaar wat minder prioriteit of werden dit soort zaken anders opgelost cq ingevuld.

Bijvoorbeeld in de jaren 2015 t/m 2018, toen het H.B.B.F. in Dynamo werd gehouden, werden bij het standje bij de ingang allerlei zaken verkocht. Je kon er ook o.a. toegangskaarten ophalen en reserveren voor de HaoneHap.

Vanaf 2019, toen we met het H.B.B.F. terug verhuisden naar het Stadspaviljoen, werd hiervoor weer gewoon ergens een gezellige ophaalavond voor allerlei Haone Merchandise (jaarplaatjes, onderscheidingen, speldjes, opnaai-etiketjes, shawls, enz.) georganiseerd, gecombineerd met een borrel, natuurlijk.

Foto galerijen

Lees 20101 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 april 2021 13:00