Jan de Natris

Jan de Natris

Penningmeester en zanger

Voordat wij hem bij D’Haone leerde kennen, had Jan in de vorige eeuw al een hele ‘carrière’ achter de rug bij Carnavalsvereniging de Bolhoedjes. Wat uiteindelijk tot resultaat had dat hij benoemd werd tot lid van de Hoge Raad van deze vereniging.

2011 03 06 haonehap 50Maar op een gegeven moment werd hij toch, in navolging van zijn vrouw Marion Overgoor, ook nog lid van C.V. D’Haone. Een curieuze combinatie, maar voor Jan prima te handelen. Hij had wat met beide verenigingen, het wat strikte van de Bolhoedjes en het lossere van D’Haone. Bij hem ging het allemaal prima samen.

Ook bij D’Haone nam Jan de uitdaging aan als verenigingslid en werd bestuurslid, toen ze hem daarvoor vroegen. Het jaar daarop werd hij verantwoordelijk voor de financiën als penningmeester. En was ook de woordvoerder van het bestuur, wanneer dat soms nodig was.

2016 Jan de Natris   GFOJan was dan ook een penningmeester pur sang, gedurende vele jaren, bij diverse organisaties in Eindhoven/Lampegat (C.V. Bolhoedjes, de Brabantzangers en C.V. D’Haone). Met hart en ziel ontfermde hij zich over de financiën, regelde daaromheen alles en hield daarbij ook nog uiterst accuraat en correct de complete administratie c.q. verslaglegging ervan bij. Vandaar dat hij, op voorspraak van C.V. D’Haone, in 2016 hiervoor tijdens de feestelijke Federatievergadering de Grote Federatie Onderscheiding kreeg uitgereikt.

Jan de Natris   bestuur BrabantzangersWat waarschijnlijk wel bij iedereen, die Jan kent, bekend zal zijn, is dat hij ook een echte zanger is. Vele jaren maakte hij deel uit van het Lampegats Gemengd Mannenkoor. Ook daar bemoeide hij zich met de organisatie, met name met Ameezing Eindhoven. Maar nog veel langer maakt Jan deel uit, en nog steeds, van Mannenkoor Brabantzangers E.D.M.K. Daar kan hij zich muzikaal helemaal uitleven.

En als muzikaal uitstapje was hij bij D’Haone enkele jaren actief als lid van het H.H.K.K., het tijdelijke HaoneHap Kamer Koor, dat een paar keer zijn opwachting maakte met onvervalste Haone en andere Lampegatse liederen. Waarschijnlijk was hij daar de enige die bladmuziek kon lezen en ook op verantwoorde wijze ten gehore kon brengen. Waarvan akte.

En dan zijn er nog een paar andere zaken waar hij zich de laatste jaren voor inzet. Jan denkt in de commissie Archief en Historie mee over alles wat met het verleden van de Haone en de opslag ervan, zowel fysiek als elektronisch, te maken heeft. Hij is bovendien bestuurslid van de Karnavalsstichting D’Haone (in ruste). En niet te vergeten actief lid van de Raad van Toezicht, die waakt over het oorspronkelijke, maar ook huidige gedachtegoed van C.V. D’Haone in de breedste zin van het woord.

Foto galerijen

Video’s

Lees 9699 keer Laatst aangepast op zondag, 27 februari 2022 22:43
Meer in deze categorie: « Paljan De haan (gedicht) »