1981-02-28 Stone Age

Elders is gememoreerd dat Nic Ypenburg na zijn stadsprins periode terugkeerde naar het ‘gewone Haone carnaval’, met al zijn creativiteit en tegendraadse gedrag.

In 1981 wordt door Nic en zijn trawanten een buitengewoon geslaagde stunt uitgehaald tijdens de carnavalsoptocht. Via Loet Berkvens, die op dat moment voor Philips in Ierland verblijft, stuurt Nic een brief naar de VVV in Eindhoven.

Nic geeft zich uit als voorzitter van een Ierse Folkmuziekgroep ‘Stone Age’, die in de periode rondom het carnaval een muzikaal optreden gaat verzorgen in België. De groep heeft gehoord dat het carnaval in Eindhoven zo interessant is, en men vraagt zich af, of het niet aardig zou zijn als ‘Stone Age’ een optreden verzorgd in de carnavalsoptocht. Van Antwerpen naar Eindhoven is tenslotte eenvoudig te bereizen.

1980 11 05 Brief van Stone Age aan Gilles Borrie   burgemeester van EindhovenDe toenmalige directeur van de Eindhovense VVV stuurt de brief uit Ierland door naar burgemeester Gilles Borrie. Die de brief vervolgens weer doorstuurt naar de Federatie van Eindhovense Carnavalsverenigingen. Cor Sprengers werpt zich op de brief, want hij is ‘het beste in Engels’. En er ontstaat een levendige briefwisseling tussen de F.E.C en ‘Stone Age’, steeds via het postadres in Ierland.

Het optreden in de komende carnavalsoptocht is een feit. In de stadskrant wordt er zelfs aandacht aan besteed. Op verzoek van ‘Stone Age’ heeft de Federatie gezorgd voor een platte kar en een bijpassende pony, want die zijn tenslotte bezwaarlijk mee te nemen vanuit Ierland.

Als na de optocht Cor Sprengers heel enthousiast op zoek gaat naar de voorzitter van ‘Stone Age’, om hem te bedanken voor het prachtige optreden, krijgt hij van Lisonne van Kempen te horen: "De voorzitter van ‘Stone Age’? ... oh, die loopt daar!" wijzend op Nic Ypenburg.

Er rest Cor Sprengers niets anders dan totaal gedesillusioneerd vast te stellen, dat hij (en de F.E.C.) ongelofelijk in het ootje zijn genomen.

Foto galerijen

Lees 27976 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 april 2022 12:29