Naaiavonden

De door de AKB ingezette acties voor kleurrijke kleding als vervanging van de haonekiel leiden hier en daar wel tot wat problemen. Niet iedereen is immers even handig om zelf zo’n prachtig kostuum te ontwerpen en te maken. Kopen kan wel, maar is eigenlijk niet gewenst.

Het thema ‘Brazil’ dat d’Haone kiezen voor het carnavalsjaar 1994-1995 stelt geen grenzen aan de fantasie. d’Haone willen in traditionele Braziliaanse nationale kleuren (appel)groen en (kanarie)geel deelnemen aan de carnavalsoptocht. Hiervoor wil men de kostuums zelf fabriceren. En bij een Braziliaans kostuum denkt men al snel aan veel, heel veel veren, veel tule, veel bloot, veel stof, veel glitter etc. Wat het ook zij, vooral veel!1995 Naai avonden   T032

In de maand januari worden daarom op vier woensdagavonden naaiavonden georganiseerd in een loods aan de Gabriël Metsulaan. Deze avonden, onder leiding van Karin Hemerik en Peter Termeer, zijn bedoeld om elkaar te inspireren en te assisteren. Men verwacht dat alle deelnemers zelf hun stof, ander materiaal, 'gereedschap' en eventueel naaimachine mee zullen nemen. Er zijn ook een aantal experts aanwezig om de knutselaars te helpen hun ideeën verder uit te werken en/of een naaipatroon te maken.
En voor mensen met twee linker handen is er ook een oplossing ... Voor hen wordt het kostuum gemaakt. De naaiavonden doen weer iets van het oude vertrouwde Haonegevoel herleven.  Gezamenlijk zorgt men ervoor dat de Brazilhaonen gezien mogen worden in de optocht.

In de jaren daarna is dit initiatief nog verschillende keren herhaald met prachtig resultaat in de optocht.

Foto Galerijen

Lees 31304 keer Laatst aangepast op zaterdag, 12 december 2020 10:42
Meer in deze categorie: « Q-kulle-Q Intocht Sint Nicolaas »