HaoneHap Kamer Koor (HHKK)

Tijdens de maandborrel in september 2017 in Dommel 18 werd door het bestuur, in de persoon van Renske Oosterbosch, aan Kees Pulles de vraag gesteld of het misschien mogelijk zou zijn om een soort Haone koor in het leven te roepen dat met feesten en partijen, te beginnen met de eerstvolgende HaoneHap, acte de presence zou kunnen geven. Gekleed in witte pakken zouden ze dan gepaste liederen ten gehore kunnen brengen ter opluistering van de feestvreugde. Op zich een prima vraag, maar Kees vroeg wel enige bedenktijd omdat hij overleg wilde plegen met de achterban, zijnde de Raad van Toezicht, want daar werd in feite de vraag aan gesteld. Zo gezegd zo gedaan.

Na uitvoerig overleg tijdens een van hun tweewekelijkse overleggen bij de Hanos, was hun antwoord ja, maar ook nee. Ja, wat betreft het oprichten van een koortje dat de HaoneHap zou komen opfleuren met een éénmalig optreden met enkele bekende Haoneliederen. Maar ook nee wat betreft het permanente karakter van dit koor, en de witte pakken. Dat zagen ze niet zo zitten.

2018 02 13 HaoneHap 49BZo ontstond het HaoneHap Kamer Koor, in de volksmond HHKK, naamgegeven door het intieme karakter van het optreden bij de traditionele HaoneHap van 2018. Na wat rondgevraag wie er eventueel mee zouden willen doen, startte men met een 9-tal Haone, te weten Herman Lut, Corrie Habraken, Paul en Liesbeth Havers, Jan de Natris, Marion Overgoor, Frits van Gemert, Mariette Derijks en Kees Pulles. Na een eerste inventarisatie van de liederen die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen voor opname in het repertoire, werd een HHKK liederenbundel samengesteld. Begonnen werd o.a. met ‘Zit er nog bier in de kraone’, ‘Nie knieze, nie zeure’ en ‘Het leven is goed in het Brabantse land’. Vervolgens werd er driftig gerepeteerd ten huize van de familie Lut, eens per week. De laatste generale repetitie was in het bedrijfspand van Leon Oosterbosch in Geldrop, de mede aanstichter van dit muzikale initiatief. Volgens de Oosterbosches klonkt het prima voor een spetterend optreden bij de komende HaoneHap.

Het optreden bij de HaoneHap was inderdaad een succes, het klonk uitstekend en er werd ook uitbundig meegezongen door alle aanwezige Haone. Kortom, mogelijk voor herhaling vatbaar, ondanks het geplande eenmalige karakter van het optreden.

En die herhaling kwam er. Want Herman, de trekker van het HHKK, had nog meer wilde ideeën. Hij vond dat er, naast ‘HET’ Haonelied - ‘Zit er nog bier in de kraone’ (van Seth Gaaikema), best plaats was voor een ode aan ‘een echte Haon’, met een Haonelied anno 2018. Aan de slag dus. Herman dichtte de tekst, Mathieu Weggeman stortte zich op de melodie en Jurgen Feskens werkte alle arrangementen uit voor de Haonekapel #WKHOZMP en het nieuwbakken amateurkoor. Daarna was het veel repeteren, eerst gescheiden, met daarna eenmalig een generale repetitie van het koor mèt de kapel op de locatie waar ze elke week repeteren, Café Koens in Eindhoven. Een beetje spannend of het samen wel zou gaan klinken. En dat deed het wonderwel, in ieder geval goed genoeg voor een eerste optreden, later die week, tijdens de 2e ALV in Café Centraal. Men was positief over het initiatief, enthousiast over de tekst en de muziek, en iedereen zong vanaf het begin het refrein uitbundig mee. En zo hoort het ook, bij D’Haone.

Lees 39348 keer Laatst aangepast op zaterdag, 05 maart 2022 23:33