Harries

En dan was er nog het muzikale duo, met soms een incidentele, en later definitief een derde muzikant, zodat het uiteindelijk een uiterst muzikaal trio werd.

De “Harries” noemde we ze. Waarom weet niemand. Je kwam ze op verschillende plaatsen tegen. En dan speelden ze, ondanks hun wel erg kleine bezetting, zeer verdienstelijk, heel aanstekelijke muziek.

Op sax dus René Smaal en de sousafoon werd bespeeld door Gerard van der Vleuten. De gastspelers hadden meestal andere instrumenten. Zo hebben ze diverse jaren opgetreden, met veel enthousiasme en succes.

2012 02 19 HaoneHap 009Wat jaren later werd het duo permanent aangevuld met de in heel Eindhoven / Lampegat zeer bekende muzikale duizendpoot Ad Maas, die met zijn slagtrom de complete ritmesectie van het trio vormde. Samen konden ze alles aan, van carnavalsnummers  tot zelfs populair klassieke stukken. Vaak gewoon alleen met z’n drieën, maar soms ook als ondersteuning van anderen, individuen of muzikale gezelschappen, klein of groot. Ze speelden gewoon alles (mee).

Bij ons, carnavalsvereniging D’Haone, zagen we ze meestal, gevraagd dan wel ongevraagd, op de jaarlijkse HaoneHap in Café ’t Mulderke op de Wal, waar ze diverse malen de zaak muzikaal op stelten hebben gezet, tot groot genoegen van het hele aanwezige Haone gezelschap met aanhang.

Enkele voorbeelden daarvan kunt u zien via de links onderaan dit artikel.

Foto galerijen

Lees 21741 keer Laatst aangepast op zondag, 28 april 2019 09:45
Meer in deze categorie: « Salaai (lied) Carnaval in Eindhoven »