Tim Kuijpers

Tim Kuijpers

Bestuurslid en voorzitter van d’Haone van 1969 t/m 1971 

Men mag Tim Kuijpers ongetwijfeld rekenen tot een van de meest carnavaleske, originele en enthousiaste Haone van het eerste uur. Met zijn rode haardos en daarop zijn onafscheidelijke mutsje met circa 15 cm hoge palmboom, kon je Tim er overal uithalen. En als je hem niet zag, kon je hem in ieder geval horen, als hij alleen of als lid van d’Haone-Fuut op zijn kleine tuba speelde. Legendarisch is zijn tubasolo tijdens het radio-optreden van d’Haone in Hilversum.

Tim had carnaval thuis als het ware met de paplepel binnengekregen. Zijn vader Willem Kuijpers was eveneens een fervent carnavalist. Hij was jarenlang lid van de Raad van Elf, en ook Prins van de Volders. Ook was hij een van de eerste buutreedners / tonpraoters van Eindhoven.
Tim trad samen met zijn vader ook op tijdens het kindercarnaval in de Stadsschouwburg. Zij speelden dan een clownsduo, waarbij vader Kuijpers zich aan de natuurlijke rode haren van zijn zoon aanpaste, door zelf een weelderige rode pruik op te zetten.
Tim heeft uiteindelijk maar enkele jaren carnaval kunnen vieren. Helaas is hij in 1976 op 27 jarige leeftijd, veel te jong en veel te vroeg, overleden.
Lees 58033 keer Laatst aangepast op woensdag, 09 februari 2022 15:07