2002-03-03 1e Prinsenwaog in Lampegat

2004 03 14 Prinsenwaog'Prinsenwaog' nieuw evenement in Lampegat

EINDHOVEN - ln het Stadswandelpark op de Wim van Doornekiosk wordt morgen een nieuw evenement aan het Lampegatse camaval toegevoegd.
Onder de naam 'Lampegatse Prinsenwaog' zullen vanaf twee uur de Stadsprins van Lampegat, Piccolo Rosso, en rond de achttien prinsen en hoogheden van carnavalsverenigingen in vol ornaat plaatsnemen op een bascule en worden gewogen door de 'Lampegatse Waogmister'.
Degene die na carnaval het meeste in gewicht is afgenomen, zal op een ludieke doch serieuze wijze worden beloond.

 

 

 

2002 03 03 Prinsenwaog   Recab orgelDe 'Prinsenwaog' wordt omlijst met feestmuziek van een heus Belgisch ' De Cap' orgel. Voor een dansvloer wordt gezorgd. Verder zijn er optredens van Eindhovense blaaskapellen en zal het Maastrichtse koor 't Merretkoer, op carnavaleske wijze, liederen ten gehore brengen. Aan de hongerigen wordt bloedworst en balkenbrij uitgedeeld. Voor de kinderen staat er het onvermijdelijke springkussen en er is snoep, suikerspin en popcorn. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk.

De 'Prinsenwaog' is een initiatief van een groep Eindhovense carnavalisten die vindt dat ook in hun eigen stad halfvasten gevierd moet worden. Ze hopen de vierders die voorheen elders hun heil zochten, voor zich te winnen. Een halfvastenfeest in het Lampegat kan ook zijn charme hebben.

 

Aankondiging, in het Eindhovens Dagblad van 2 maart 2002, van de 1e Prinsenwaog met halfvasten in het Stadswandelpark.

Foto galerijen

Lees 22761 keer Laatst aangepast op woensdag, 24 maart 2021 22:44