Kees Pulles

Kees Pulles

Archivaris C.V. D'Haone, webmaster Haonepedia

De beginjaren van de vereniging heeft hij niet meegemaakt. Maar in 1975 brengt zijn broer Dook Pulles, die speelt bij d'haonehermenie ‘Ut is maor vur efkes’, hem in aanraking met d’Haone. Diens enthousiaste verhalen en de eigen ervaring bij feesten zijn voor Kees de aanleiding zich gewoon telefonisch aan te melden. Omdat hij inmiddels diverse Haone kent wordt hij direct geaccepteerd, zonder ballotage. Hij gaat overal mee naar toe, met zijn onafscheidelijke camera. Alle optredens van de Haone muziekskes, maar ook de Haone activiteiten worden vastgelegd, eerst in zwart wit, later ook in kleur.

1978 Kees Pulles

In 1976 wordt hij gevraagd om de stokken van Stan van Kollenburg over te nemen, die vanwege zijn werk uit Nederland vertrekt. Sindsdien speelt hij grote trom bij ‘Ut is maor vur efkes’. Samen met Wim Buitenhuis regelt hij de foerage tijdens de jaarlijkse bootweekenden op het IJsselmeer. Voor een van deze tochten krijgt hij van Ton van Daal een verhuiswagen mee, om de instrumenten, slaapspullen en het eten en drinken te vervoeren van Eindhoven naar de Klipper op het IJ achter Amsterdam Centraal. Pas achteraf realiseert hij zich dat niet hij, met rijbewijs BE, maar eigenlijk Wim, met groot rijbewijs, had moeten rijden. Maar de vrachtwagen wordt zonder problemen afgeleverd bij het filiaal van van Daal in Amsterdam, waarna ze per taxi richting Rembrandtsplein vertrekken.

Dook met fietskeDaar staat inmiddels in Café Bolle Jan de rest van ‘Ut is maor vur efkes’, zonder instrumenten, onder aanvoering van Dook, diens lijflied “Het fietske van Mie van Loon” te blèren. De nog op slot staande fiets heeft hij ‘geleend’ van de straat.

Na 25 jaar gewoon lid te zijn, muziek makend, fotograferend en een aantal keren kascommissielid, wordt Kees in 2000 gepolst voor het bestuur. Door ziekte van Peter Termeer werpt hij zich al snel na aantreden op het secretariaat, eerst als vervanger, later voor vast. Vele notulen worden geschreven, de Q-kulle-Q’s worden geredigeerd, gelay-out, en met prima hulp van het thuisfront in eigen beheer geprint, samengesteld en verzonden.

Daarnaast heeft hij zich binnen het bestuur, maar ook later nog, vooral bezig gehouden met het (mede) organiseren van het Haone Boere Blaos Festijn, met name de jurering.

2009 Kees PullesDe Haone website op Digitale Stad Eindhoven, in 1995 opgezet door Hans van de Looy, blaast hij nieuw leven in, en voorziet deze jaarlijks van uitgebreide verslagen van alle Haone festiviteiten, met natuurlijk vele foto’s.

Want fotograferen en verzamelen van Haone foto’s is hij steeds blijven doen. Met als resultaat een zeer uitgebreide fotoverzameling van het wel en wee van de vereniging.

Na het overlijden van Paul Borghouts heeft hij diens archief overgenomen, zowel fysiek als elektronisch, en samengevoegd met zijn fotoverzameling tot een zeer uitgebreid Haone archief.

Een heel groot gedeelte van dit Haone archief is, gecombineerd met de teksten van het oorspronkelijke ‘Haone Boek en Doos’ project, inmiddels door hem in de vorm van deze Haonepedia gepubliceerd op het internet.


Foto galerijen

Lees 66474 keer Laatst aangepast op donderdag, 19 mei 2022 09:05
Meer in deze categorie: Paul Borghouts »