Paul Borghouts

Paul Borghouts groot carnavalsman (1944 – 2014)

In Eindhoven is Paul Borghouts (70) overleden. Hij was onder meer bekend als een van de voormannen van Carnavalsvereniging D’Haone, die zich afficheert als ‘een van de grootste, gezelligste en oudste carnavalsverenigingen van Lampegat’. Het bijzondere van deze vereniging is dat ze de hele binnenstad als haar residentie beschouwt en niet te beroerd is om de stadsprins – al is die ook hun soeverein – een poets te bakken. Paul Borghouts is daarbij een van de gangmakers geweest.

Paul Borghouts   Haonefuut

Hij zat nagenoeg vanaf het begin (jaren ’60) bij D’Haone en vervulde er allerlei functies, inclusief een bestuursfunctie. De laatste jaren zorgde hij er als archivaris voor dat alle wetenswaardigheden van de vereniging werden vastgelegd. Ook als lid van de Raad van Toezicht bleef hij tot aan zijn dood een steunpilaar van de vereniging.

Borghouts heeft ook bij de Haonefuut gezeten, de eerste kapel van de Haone. In die hoedanigheid was hij er toen in Eindhoven met carnaval de straatmuziek zijn intrede deed. Als lid van de Veterhaone regelde hij contacten met andere kapellen.

1999 Blaas orkest De VETERHAONE

In de vroege jaren ’60 verdiende Paul Borghouts al muzikale sporen in het destijds in Eindhoven befaamde rock-‘n-rollbandje The Vaillants. Aan deze groep – thuishaven Poort van Kleef – zijn ook namen verbonden als Piet Souer en Herman van Loenhout, beter bekend als Armand.

Een vereniging die ook jarenlang op Paul Borghouts kon bouwen was de Eindhovense Mixed Hockey Club (EMHC), waar hij zeker 25 jaar lid van was. Hij zat er niet alleen in de materiaalcommissie, maar was ook actief als keeper, trainer en verdienstelijk scheidsrechter.

De laatste twee jaar had Paul Borghouts nog een passie in het verenigingsleven: Sociëteit Amicitia aan de Stratumsedijk. Daar was hij druk met het digitaliseren van het archief.

Eindhoven Dagblad, 5 december 2014

Lees 64330 keer Laatst aangepast op woensdag, 09 februari 2022 15:01
Meer in deze categorie: « Kees Pulles Palermo »