Gijs de Goede

C.V. d’Haone-voorzitter Gijs de Goede krijgt Gouden Haontje

Gijs de Goede, voorzitter van carnavalsvereniging d’Haone, heeft vrijdagavond (28 maart 2014) het Gouden Haontje opgespeld gekregen. Het is de eerste keer dat deze onderscheiding wordt uitreikt.

Het betreft een speldje met daarop een haantje, volledig uitgevoerd in echt goud. De uitreiking vond plaats in eetcafé D’n Hertog aan het Stationsplein in Eindhoven, tijdens de maandborrel van d’Haone, waarbij zo’n zestig man aanwezig was.


Karikatuur Gijs de GoedeDe Goede krijgt de onderscheiding voor zijn tomeloze inzet voor de vereniging en het Eindhovense carnaval. Zo was hij naast zijn voorzitterschap betrokken bij het ontwerpen van de nieuwe huisstijl van d’Haone en steekt hij vier keer per jaar veel moeite in het ontwerpen van de ‘Q-kulle-Q, de lifestyle glossy voor de zelfbewuste Haon anno nu’. Ook ontwierp de voorzitter de posters en flyers voor onder meer de evenementen Elluf-Elluf en het Haone Boere Blaos Festijn.

De Goede doet dat er allemaal naast. Hij heeft ook nog een eigen bedrijf. Een groep leden van d’Haone achtte het hierom gepast De Goede te onderscheiden voor zijn bewezen diensten.

Heel klein zilveren Haontje voor RvT BNaast het Gouden Haontje zijn ook drie dezelfde speldjes in het zilver uitgevoerd, die bestemd waren voor de leden van de Raad van Toezicht, Herman LutPaul Borghouts en Jan de Natris Zij hebben het nieuwe bestuur de afgelopen twee jaar in raad en daad bijgestaan. Het vierde lid van de Raad, Kees Pulles, heeft zijn zilveren speldje op een wat later tijdstip, op gepaste wijze, overhandigd gekregen.

Samengesteld op basis van een artikel op www.dichtbij.nl (2014-03-28).

Foto galerijen

Lees 35641 keer Laatst aangepast op zondag, 27 februari 2022 22:50